KÉZILABDA

Kézilabda: Tovább jutott a Holstebro,nyert a Siófok ellenfele a Team Esbjerg és nagy meglepetésre az Odense otthon kapott ki a Herning-Ikastól.

HTH Liga elődöntök, 1 mérkőzések:

A Team Esbjerg amellett, hogy a Siófok ellen készülhet az EHF Kupa döntőre, ma lejátszotta az első elődöntőjét a Koppenhága ellen.

Team Esbjerg – København Håndbold 30-25 (16-15)

Team Esbjerg: Vilde Mortensen 7, Marit Jacobsen 6, Estavana Polman 5, Kristina Liscevic 4, Sanna Solberg 2, Maria Vestergaard 2, Line Jørgensen 2, Marit Frafjord 1, Clara Monti 1.

København Håndbold: Anne de la Cour 7, Kelly Dulfer 3, Linn Blohm 3, Mari Kragballe 3, Larissa Nusser 2, Louise Føns 2, Andrea Ulrikka Hansen 2, Jenny Alm 1, Maria Lykkegaard 1, Hanna Blomstrand 1.

Odense-Herning-Ikast 26-28 (13-16)

Odense: Nadia Offendal 8, Stine Jørgensen 6, Kathrine Heindahl 5, Freja Cohrt 3, Trine Jensen 2, Susanne Madsen 1, Ingvild Bakkerud 1.

Herning-Ikast: Helene Fauske 9, Tonje Løseth 5, Louise Burgaard 5, Sarah Iversen 4, Emma Friis 2, Anne Pedersen 2, Julie Pedersen 1.

A döntőbe jutáshoz 3pont megszerzése elegendő.

A második mérkőzéseket május 1-én játsszák.

Férfi EHF-Kupa negyeddöntő

A TTH Holstebro Győrben kapott ki a Grundfos-Tatabányától az EHF-kupa Final Fourba jutásért.

Tatabanya-TTH 26-23 (14-12)

Tatabanya: Milos Vujovic 8, Demis Grigoras 7, Milos Bozovic 5, Adam Juhasz 2, Miklos Rosta 2, Uros Borzas 1, Adrian Sipos 1.

TTH: Magnus Bramming 5, Kasper Kildelund 4, Kay Smits 4, Lars Nielsen 3, John Östlund 3, Jonas Porup 2, Niels Lindholt 1, Jac Karlsson 1.

Az első mérkőzés 29-24 volt a TTH Holstebro javára, így  52-50-es összesítéssel továbbjutott a Kielben rendezendő EHF Final Four-ba.

Patrick Westerholm a mérkőzése után nagyon büszke volt csapatára:

A Final Fourba jutásunk EHF-Kupában nagyon nagy dolog a csapatunk életében. Fiúk nagyon büszkék lehetnek, hogy ezt elérték.Ez egy igazi férfi munka volt. Mind a két meccsen, otthon és idegenben is jó csapat ellen játszottunk és megérdemelten készülhetünk a Kielben rendezendő négyes döntőre.

Az edzö különösen  kiemelte a remek védekezést de a kapusukat is nagyon megdicsérte. 

– Ha az ember egy ilyen eredményt akar elérni,akkor néhány játékosnak kiemelkedő teljesítményt kell nyújtania.  Simon Gade (22 éves, dán) volt ma egy ilyen játékos, aki hihetetlen teljesítménnyel tudott beszállni az utolsó negyedórára. Amikor legnagyobb szükségünk volt rá akkor védett és lett a meccs meghatározó embere számunkra.

Ez az eredmény az én legnagyobb edzői sikerem is. Senki sem várta azt, hogy eljutunk Kielbe azok után amilyen ellenfelekkel találkoztunk és hogy mennyi sérült játékosunk volt a sorozat alatt. –mondta a a finn edző boldogan a csapatuk honlapjának.

Az első mérkőzés 29-24 volt a TTH Holstebro javára, így  52-50-es összesítéssel továbbjutott a Kielben rendezendő EHF Final Four-ba

a képen balról Jac Karlsson, Simon Gade, Niels Lindholdt és Jonas Porup.

forrás,kép: ttholstebro.dk

szerző,: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!