KÉZILABDA

Férfi Kézilabda: – “Kimarad a keretből, mert nem edz profi sportolóként…”- Nicolaj Jacobsen szövetségi kapitány.

A liga legjobb kapusa a Skjern játékosa Emil Nielsen, nem tagja a bő keretnek az oka igen egyszerű , nem tartja be azokat a feltételeket, amit a válogatott stábja meghatározott neki.

Emil Nielsen (balra) és csapattársa Kasper Søndergaard. Foto: Sportxpress / Ritzau Scanpix

Nem megfelelő a hozzáállása, nem olyan ami egy profi sportolótól elvárható lenne.

A dán válogatott keretében négy kapus lett behívva, de a skjern-i játékos nem. A szakértők szerint helye lenne a válogatottban a legjobb kapusnak a dán ligából .

Az ok amiért nem számíthatnak rá igen egyszerű.

Emil nem tartja be azokat a feltételeket, ami egy profi sportolóhoz méltó.– mondta a szövetségi kapitány a dán tv2-nek.

A februárban vb-nyert szövetségi kapitány élesen kritizálja a játékost.

Emil nem tart velünk, mert azokat a dolgokat amit megbeszéltünk vele nem tartja be. Többek között azt a személyére szabott edzés programot sem, amit Michael Bruun-nal ( válogatott kapus edzője) beszélt meg.-folytatta a kritikát Jacobsen.

Nagyon meglepődtem ezen , hogy ezt ilyen határozottan kijelenti. Kinyitotta a szemem egy kicsit”

Michael Bruun a DHF-től meglátogatta Őt Skjernben, általában két hetente, ahol külön edzéseket végzett vele. Adott neki feladatokat, amit el kellett volna végeznie, de nem csinálta meg. Az edzésprogramját már ősszel megkapta.

Amíg Emil nem veszi komolyan a karrierjét addig mi a DHF -nél ( Dán Kézilabda Szövetség) nem tudjuk támogatni Őt. Nagyon szeretnénk behívni a keretbe, de mindenek előtt Neki kell ezt jobban akarni.

Saját magában keresi a problémát a játékos.

A kemény és nyílt kritikát a kapus tudomásul veszi.

Meglepett ez az erős kritika, amit a szövetségi kapitány markánsan kijelentett felém. Igazából ezzel felnyitotta a szememet, hogy mit is kell tennem.-mondja Emil Nilesen.

Hallgatok rá és magamba nézek. Biztos vagyok benne , hogy erre fogom minden energiámat fektetni a nyáron. Kemény nyaram lesz, jó formában kell legyek. amikor a Nantes-al elkezdjük a felkészülést.

-Igaza van Nicolaj-nak( szöv. kapitány), mi kitűztünk egy célt a fizikai állapotomról, amit nem tudtam elérni. Szóval teljesen normális az Ő döntése. Nem azért, mert nem edzek rendesen, hanem mert nem fejlődtem olyan szinten fizikálisan, mint ahogy kellett volna.- mondta elismerően a Skjern kapusa.

A jövőre Nantesba igazoló kapusnak állandósítani kéne a jó formáját.

A dán válogatott így is, négy igazán jó kapust tud a keretben, hiszen Niklas Landin ( Kiel), Jannick Green (Magdeburg), Kevin Møller (Barcelona) és Sebastian Fradsen ( TTH Holstebro) is készen áll az Eb-selejtezőkre.

Emil egy jó kapus, akinek sok védése van a meccseken, de nem tud jelenleg végig védeni 60 percet magas szinten. Így biztosan kijelenthetem, hogy három kapus előtte van a rangsorban.

Remélem Nantes-ba, amely egy nemzetközileg is ismert topklub, megtanulja, hogyan kell egy profi sportolónak edzenie.

Emil számára ez nem azt jelenti, hogy nem fogjuk többet meghívni amikor majd komolyan veszi a karrierjét.-zárta a sorait a Nikolaj Jacoksen.

Emil Nielsen tisztában van azzal, hogy komolyabb hozzáállást várnak tőle.

Ha jól akarok teljesíteni Nantes-ban, akkor sok dolgot meg kell tanuljak. Nyilvánvaló ezek közül is az egyik, az erőnléti állapotom javítása.- mondta a kapus a dán tv2 Sportnak.

forrás, fotó,videó: Tv2Sport.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!