KÉZILABDA

Férfi Kézilabda: Patrick Westerholm a Holstebro edzője nyilatkozott honlapunknak a Grundfos-Tatabánya elleni EHF párharcról.

Patrick Westerholm a dán Holstebro férfi csapatának, finn származású edzőjét kérdeztük a szombati Grundfos-Tatabánya elleni EHF-Kupa párharcról. 

 

 

 

 

Mi volt az első gondolatotok amikor megtudtátok, hogy a Tatabánya csapatát kaptátok az EHF Kupa Final Fourba jutásért?

Azt gondolom mindegy, hogy kit kaptunk, tudtuk előre hogy nehéz feladat lesz bárkivel is játszunk majd. 

Mit gondolsz a magyar csapatról?

A Tatabánya első lett a csoportjában megelőzve a Hannovert is, ez azt mutatja, hogy egy nagyon jó csapatról van szó. A magyar bajnokságban is jó eredményeik vannak. Bár még csak pár videót láttam róluk, elmondhatom nagyon erős csapatuk van. Fizikailag kiváló adottságú  csapat, ennek megfelelően sok válogatott játékossal a soraiban. Tudom,  nagyon nehéz feladat elé nézünk, de egyúttal örülünk is, hogy létre jöhet ez a párharc. 

Milyen eredménnyel lennél elégedett a az első meccs után?

Győzni szeretnénk a Gråkjær Arénában szombaton, ami jó kiindulópont lehetne a visszavágóra.Természetesen mi minden mérkőzést meg akarunk nyerni, de azt is tudom, hogy nagyon kemény 120 percre számíthatunk a Tatabánya ellen.

Pályafutásod során sokat játszottál magyar csapatok ellen, milyen élményeid vannak ezekről a meccsekről?

Igen, sokat játszottam a Kolding és a Skjærn színeiben magyar csapatok ellen. Mindig jó élménnyel tértem haza, annak ellenére is, hogy nem mindig sikerült nyernünk. A nézők a lelátón nagy szenvedéllyel szurkolnak, az ember azt érzi, hogy ilyen szurkolók előtt szeretne játszani minden hétvégén. A hangulat, amit a magyar nézők teremtenek a meccseken egy élmény átélni.

A szezont a Szuperkupa megnyerésével kezdtétek, a Skjernt vertétek 26-23-ra. Lett egy kis kézilabda láz most Holstebroban?Versenyben vagytok a nemzetközi kupában, a bajnokságban elkezdtétek a rájátszást az igen előkelő alapszakaszban elért 4.helyről.

– Igen mondhatjuk van, a csapatunknak is és nekem is nagy siker lenne bejutni mind a két fronton a 4 közé annak ellenére, hogy  TTH Holstebro szerepelt már a Bajnokok Ligájában( 2016-17-ben) is és  az EHF Final Fourban (2013) is.

Rossz főpróba

A  felsőházi rájátszást megkezdte tegnap a Holstebro is, ahol a Skjernbe látogatott és kikapott 28-21-re.

Holstebro gólszerzői: Kay Smits 6,  Lars Mousing 5, Niels Lindholt 3, Jac Karlsson 3, Magnus Bramming 1, Viktor Östlund 1, Malte Justesen 1, Kasper Kildelund 1.

 

 

 

 

 

Patrick Westerholm 

44 éves

állampolgársága : finn

játékosként irányító, volt csapatai: Kolding, Skjern, Midtjylland HC.

edzőként volt csapatai: Midtjylland-férfi (m.edző), SønderjyskE-női (v.edző), Team Esbjerg-női (m.edző), Midtjylland-férfi (v.edző), TTH Holstebro-férfi ( vezetőedző)2015-től.

2016-ban az év edzője címet kapta a dán kézilabda szövetségtől.

 

 

Fotó: tthholstebro.dk

szerző,: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!