KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Handball is best in the hall!” – Városok, sportcsarnokok #2

Sorozatunk úgymond „pilot”, avagy bemutatkozó részében Esbjergben jártunk BL mérkőzésen. Ma egy másik város mutatkozik be, ahol a dán női másodosztály bajnokavatóján vettem részt (kizárólag, mint passzív néző) Aalborgban, még március vége felé. Hasznos infók, kultúra és kézilabda, legyen mára ez a vezérelv.

A vasútállomás Fotó: Privát
A vasútállomás Fotó: Privát

Eleve meg szerettem volna a helyszínen nézni az Ikast – Bietigheim meccset, de úgy alakítottam, hogy egy pár nappal korábban érjek Dániába.

Így a fővárosban is voltam pár órát, a szerkesztő kollégaúrral is tudtam találkozni Esbjergben, illetve plusz egy meccset is be tudtam iktatni a programba, egy kis városnézéssel és a lokális becsületsüllyesztők egynémelyikének (itt már aktív) vizitálásával.

Eljött tehát március 23., én pedig korai kelés után indultam Aarhusból a vasúton fel északra. Nekem érdekesség volt, hogy odaérve láttam, még van egy plusz vonal Skagenig, erről nem is tudtam. Onnan már nincs feljebb.

Magáról Aalborgról érdemes tudni, hogy Dánia negyedik legnagyobb városa,

### Már előzőleg eldöntöttem, hogy felhagyok a folyamatos analógiákkal, ne Miskolcról szóljon, de sok a hasonlóság, pl ez az épület 1902, Miskolc Tiszai 1901

Innen az eső odébbálltával elindultam a buszhoz, amivel eljutottam következő úticélomhoz.

Heine itt töltött két éve, ez azért hozzá tartozik a történethez, nem volt a csapat számára örömteli időszak, bár ezt kívülálló okok idézték elő.

Miután megünnepeltük a lányokat, már csak annyi volt hátra a napból, hogy visszatérjek a kiindulási pontomra a pályaudvarhoz.

Néhány kimérést azért útba ejtettem, ezekről az foglalható össze, ami egyébként egész Európában általános, hogy minél frekventáltabb helyen van egy hely, és próbál a divatos elvárásoknak megfelelni (Ír, Angol pub jelleg, már a nevében is), annál mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ha fogyasztani szeretnénk.

„Handball is best in the hall!”

Roland Buzas