KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nagy karrier várhat a fél szemére vak svéd kézilabdakapusra

A hétvégén a svéd utánpótlás-bajnokságban Filip Erikols lett az egyik legjobb kapus. A hír önmagában nem lenne figyelemre méltó, ám a 15 éves fiú mindössze tavaly októberben kezdett el kézilabdázni, és az egyik szemére vak.

Filip-Erikols-Fotó-Johan-Kaving-Handbollförbundet

„Teljesen valószerűtlennek tűnt az egész, és nem igazán fogtam fel, amíg haza nem értem Västeraasba” – mesélte. Csapata nagy meglepetésre bejutott az elődöntőbe, és csak másodpercekre volt a döntőbe jutástól. Végül a negyedik helyen zárt, de erre is nagyon büszke volt mindenki.

„Ez lehet a legviccesebb dolog, amit valaha csináltam az életemben. Ott lehettem a csapattal, megtapasztaltam a légkört – hihetetlen, de mindezt az első szezonomban.”

A sztori azonban akkor teljes, ha elmondjuk, a 15. születésnapján múlt pénteken ünneplő sportoló másfél éves kora óta vak a jobb szemére.

„1,5 évesen az óvodában történt a baleset, azóta csak árnyékokat látok és némi mozgást” – mesélte. Ráadásul tavaly télen nagyon rosszul volt, miután fertőzést kapott, ezért az edzések csupán felén vehetett részt.

A fiatalember álmai azonban a sporttal visszatértek.

„Nagyon jó lenne egyszer bekerülni a VästeraasIrsta első csapatába, és játszani az Allsvenskanban” – nyilatkozta.

Az első csapat az idei szezonban a másodosztály alapszakaszának 4. helyén zárt, a rájátszásban azonban nem sikerült kiharcolnia az élvonalba kerültés, miután 3-0-ra alulmaradt a Karlskrona elleni palyoffban.

Ez is érdekelheti: