KÉZILABDA

Heidi Löke mégsem a Larvikba megy?

Érdekes hírt röpített világgá a Hamar Arbeiderblad. A norvég napilap információja szerint az olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok beállós, Heidi Løke a bajnok Vipers Kristiansandban folytatja pályafutását.

Heidi Løkke

A hír azért meglepő, mert a Storhamar játékosa már kora tavasszal elkötelezte magát a Larvikhoz,  ahol 2000 és 2002, illetve 2008 és 2011 között már szerepelt. Amikor kiderült, a klub a pénzügyi problémái miatt nem kapja meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, Löke akkor is kitartott eredeti elképzelése mellett.

Május végén honlapunk is megírta

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány jelezte, másodosztályban szereplő játékossal nem számol a nemzeti csapatban. Márpedig Löke minden vágya, hogy ott legyen a november 30-án kezdődő, Japánban rendezendő világbajnokságon, és a jövő évi, tokiói olimpián. Az egy dolog, hogy ehhez a győri Kari Brattsettel és az esbjergi Vilde Ingstaddal kellene megküzdenie. De ha Hergeirsson tartja magát az elveihez, akkor esélye sem lenne a válogatottságra.

Éppen ezért nem tűnik hihetetlennek a Hamar Arbeiderblad információja. A lapnak a Storhamar edzője, Arne Senstad megerősítette Heidi Løke távozását. Ugyanakkor az újság és az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió egyöntetűen úgy tudja, a Larvik helyett a Vipers lesz a következő klubja.

Amíg nincs megállapodás, semmit sem mondhatunk” – hárította el az újságírói kérdést Terje Marcussen, a Vipers  klubigazgatója, míg a Larvik részéről senki sem válaszolt a sajtó megkeresésére.

A Vipers és Løke számára is jó választás lenne, Norvégia legjobb csapatában játszhat, amely ott van a Bajnokok Ligája legjobbjai között is” – nyilatkozta a Tv2.no szakértője, Bent Svele.

Forrás Tv2.no , Hamar Arbeiderblad

Kiemelt kép forrás: Scanpix

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!