KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Hiába a nagy ajánlat, beszüntette a kiárusítást a GOG kézicsapata

Behúzta a féket a GOG férfi kézilabdacsapata, amely néhány kulcsemberét eladta már, de a legfrissebb ajánlatra nemet mondott. Így Emil Madsent hiába hívja a THW Kiel, nem eladó.

Emil Madsen(GOG) Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark
Emil Madsen(GOG) Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark

Amit már biztosan tudni lehet, hogy a másik német sztárcsapat, a Flensburg-Handewitt alaposan lerabolta a dánokat, hiszen Nicolej Krickau edző mellett a balátlövő Simon Pytlicket és a beállós Lukas Jörgensent is megvette. De rajtuk kívül távozik még a svéd balszélső, Jerry Tollbring (Füchse Berlin), poszttársa, Emil La Cour Andersen és a balátlövő Christoffer Dreyer (mindkettő TMS Ringsted) is.

Ilyen kiárusítás után a klub már nem akar senkit látni a távozási oldalon, noha a Kiel már ajánlatot is küldött a gólzsák Emil Madsenért. A hírt a GOG igazgatója, Kasper Jörgensen is megerősítette.

„Rossz az időzítés, mert nem találunk a helyére mást, és a folytonosság valamilyen formáját meg kell őriznünk. Számunkra sokkal jobban megfelel, ha Emil 2024-től lép tovább” mondta.

„Biztosítanunk kell, hogy továbbra is topcsapat legyünk. Amikor eladtuk Pytlicket, biztosak voltunk abban, hogy Aaron Mensing visszatér. Amikor eladtuk Lukas Jörgensent, tudtuk, hogy Anders Zachariassen felépül és készen áll. Ugyan a következő szezonra szerződtettük a svéd Linus Perssont, de a jobbátlövő posztra akkor is két játékos kell. Szóval nagyon rossz az időzítés, és remélem, hogy Emil megérti ezt” – tette hozzá.

Madsen talán megértette, bár nem tagadja, kipróbálta volna magát egy másik csapatban.

„Természetesen szeretnék Kielbe menni, mégiscsak a világ egyik legnagyobb klubja. De megértem Kaspert is, ez egy nehéz helyzet. Hamarosan új szezon kezdődik, és nem könnyű új játékosokat találni. Jelenleg szerződésem van a GOG-gal, és ennek örülök” – mondta.

A THW Kiel ügyvezetője, Szilágyi Viktor nem beszélt a németek ajánlatáról, de elismerte a tapogatózást.

„Természetesen mindig figyeljük, hogy melyek a lehetőségeink, hogy a legjobb játékosokat szerezzük meg” – mondta Szilágyi

Emil Madsennek 2025-ig van szerződése a GOG-val, de a dán Tv2 információi szerint a megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, amely lehetőséget ad az átlövőnek, hogy fix összegért már 2024-től elhagyja Gudmét.