KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: bajnokavatásra készülődve

Pünkösd hétfőjén a playoff 9. fordulójával folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság, amelyben akár a bajnoki cím, akár az egyik kieső kiléte is eldőlhet.

A 3F Superliga állása a 30.forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 30.forduló után. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
HÉTFŐ
16.00:
Viborg – FC Köbenhavn

Még mindig őrült versenyfutás zajlik az aranyéremért, amelybe az utolsó előtti fordulóban váratlanul bekapcsolódhat a Viborg is. A hazaiak az FCK-t fogadják, és egy esetleges győzelemmel szorosabbá tehetik az élmezőnyt. És ez nem reménytelen, a szezonban egyszer már elkalapálták a koppenhágaiakat az Energi Viborg Arenában 4-2-re, igaz, még tavaly július 31-én.

A hazaiaknál legutóbb a Mads Lauritsen, Zan Zalatel, Nils Mortimer, Mads Agnarsson négyes sérülés miatt kihagyta a Bröndby elleni meccset, és ha hinni lehet a helyi sajtónak, akkor ezúttal sem állnak majd a szakvezetés rendelkezésére.

Az FCK ugyanakkor egy esetleges idegenbeli siker után figyelheti a Bröndby-Nordsjaelland csatát, mert az eredmény megfelelő alakulásával akár már hétfőn bajnok lehet.

Viktor Claesson, Haakon Haraldsson és Marko Stamenic visszatérhet, ráadásul Mohamed Daramy és Rasmus Falk is felépült a sérüléséből – ugyanakkor Lukas Lerager, Andreas Cornelius, Nicolai Boilesen, Carlos Zeca és David Khocholava nem játszhat..

Tippünk: X, 2

18.00: Bröndby – Nordsjaelland

Amíg a Bröndby esetében az a kérdés, hogy az 5. vagy a 6. helyen végez-e, addig a Nordsjaelland győzelmi kényszerben van, ha az utolsó fordulóra még akar izgalmat és esélyt az aranyéremre.

A hazaiaknál Daniel Wass még az eltiltását tölti, míg Mathias Greve nem valószínű, hogy felépül a sérüléséből. Az FC Nordsjaellandnál Martin Frese, Emiliano Marcondes és Wahid Faghir továbbra is sérült, ugyanakkor Jacob Steen Christensen letöltötte az eltiltását.

Bár a hazai csapat nagyon fogadkozik, hogy mindent megtesz majd a győzelemért, de nem gondolnák, hogy éppen ők csinálnak majd bajnokot a városi riválisból, így nem várunk hazai pontszerzést.

Tippünk: X, 2

KEDD
19.00:
Randers – AGF

Az idei három, egymás elleni mérkőzés közül a Randers egyet sem tudott megnyerni: tavaly júliusban és idén áprilisban döntetlen jött össze, míg március 13-án az AGF győzött, éppen idegenben.

Az aarhusiaknak fontos lehet a győzelem, mert még harcban állnak a harmadik helyért, kérdés, hogy Mads Emil Madsen, Mikkel Duelund, Jelle Duin és Benjamin Hvidt nélkül mire lesznek képesek.

A hazai csapat már bejelentette, hogy a szezon után Tosin Kehinde, Jakob Ankersen, Adam Andersson, Aleksandar Stankovic, Nicolai Brock-Madsen és Carl Johansson távozik a klubtól. Utóbbi a keddi meccsen visszatérhet eltiltásából, Alhaji Kamara, Frederik Lauenborg, Adam Andersson, Daniel Höegh, Mikkel Kallesöe és Tosin Kehinde viszont sérült

A mérkőzésre hangolva a Randers FC Facebook oldalán kitett posztban kéri a szurkolókat döntsék el szavazással melyik város sörmárkája a jobb:

Tippünk: 2

ALSÓHÁZ

A tippajánlónk abból a szempontból rendhagyó, hogy egy mérkőzést már lejátszottak pénteken, azon az OB úgy verte 14ezer néző (!) előtt 2-1-re a Horsenst, hogy a vendégek Magnus Jensen góljával az 55. percben vezetést szereztek, ezt a 67. percben Emmanuel Sabbi büntetőből kiegyenlítette, hét perccel később pedig bevitte a győztes találatot is. Ezzel a Horsens nagy lépést tett a kiesés felé, hiszen nem elég, hogy sorozatban negyedszer kapott ki, de a 2023-ban lejátszott 14 bajnokija közül eddig mindössze egyet nyert meg.

HÉTFŐ
14.00:
Lyngby – AaB

A Horsens újabb veresége nagy esélyt kínál a két ugyancsak kiesés által fenyegett klubnak: amennyiben az AaB nyer, úgy három pont előnnyel várhatja majd a jövő heti utolsó kört, míg Lyngby-siker esetén három 27 pontos csapat lenne.

De a hazai vereség biztos kiesést jelentene, ráadásul Alfred Finnbogason eltiltás, Kristian Riis, Jannick Storch és Baptiste Rolland sérülés miatt nem játszhat. Az aalborgiaknál Kasper Jörgensen az eltiltott, míg Allan Sousa szereplése kérdéses.

Tippünk: X, 1

14.00: Silkeborg – Midtjylland

A Silkeborg haló poraiból támadt fel, és a legutóbbi két győzelmével biztosított helyét az élvonalban. Igaz, az alsóház harmadik helyénél se feljebb nem tud menni, se lejjebb nem csúszhat, szóval a hátralévő két bajnoki már csak becsületbeli ügy.

Így aztán nem is kell annyira megszakadni, és elbírja a csapat Joel Felix, Gustav Dahl, valamint Mads Kaaland hiányát.

A Midtjylland egy győzelemmel már biztosan az alsóház legjobbja lenne, és készülhetne a felsőház negyedikje elleni Konferencia Liga-playoffra. Thomas Thomasberg együttese jó formában van, ugyan Henrik Dalsgaard eltiltását tölti, Joel Andersson és Emam Ashour pedig sérült, ez nem lehet akadály a három pont megszerzésére.

Tippünk: 2

Ez is érdekelheti: