KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Vjahirjeva: Jobb ember lettem és jobb kézilabdázó

Nagy lendületet kapott a norvég bajnokságban Anna Vjahirjeva, a Vipers Kristiansand orosz kézilabdázója. Az olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, vb-3. és Eb-2. klasszis tavaly nyáron szerződött jelenlegi klubjába, amelynek színeiben fordulóról fordulóra remekel.

Anna Vjahirjeva Fotó/ Kiemelt kép: Terje Frøyland TV 2
Anna Vjahirjeva Fotó/ Kiemelt kép: Terje Frøyland TV 2

Már két aranyat nyert a Vipersszel, most arról álmodik, hogy még kettő elsőséget begyűjt a szezonban.

„Sohasem gondolok arra, hogy tökéletes formában vagyok vagy a lehető legjobban játszom. Mindig lehetek jobb. Lehet, hogy hülyeség, de még mindig fejlődni akarok, és szeretném azt gondolni, hogy jó úton haladok, napról napra egyre jobb vagyok. Az egy évvel ezelőttihez képest teljesen más lettem: jobb ember és jobb kézilabdázó” – nyilatkozta a norvég Tv2-nek.

A szerződését 2025-ig meghosszabbító sztár azt mondta, a csapattársainak és Vipers körül dolgozóknak köszönheti a sikerét.

A Vipers veretlen a norvég bajnokságban, az alapszakaszt és a kupát már megnyerte, és 32-19-re legyőzte a Storhamart a rájátszás döntőjének első mérkőzésén. Emellett címvédőként készen áll a a Bajnokok Ligája négyes döntőjére is.

„Úgy érzem, itt kisebb rajtam a nyomás, de tudom, hogy a Final4 alatt keményebb lesz. De itt nem stresszelünk, ha tudjuk, hogy a tőlünk telhető legjobbat megtehetjük.

„A legnagyobb ellenségem saját magam. De dolgozom rajta, ígérem.” – tette hozzá.

A “kézilabda balerina”, akit ebben a szezonban az év közönségkedvencének választottak a norvég bajnokságban, egy dologban világos: a cél az arany.

“Nagyon hiszek benne”