KÉZILABDA

Jan Pytlick pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll

Új célokat tűzött ki maga elé Jan Pytlick, a dánok kétszeres olimpiai bajnok edzője: az Odense női csapatától decemberben elküldött szakember férficsapat irányítását venné át a jövőben.p

Jan Pytlick az orosz férfi kézilabda válogatott kapitanya lehet ? Fotó: tv2sport.dk

„Új kihívásokra van szükségem, és őrülten motiváló lesz a férfiakkal való munka” – nyilatkozta a dán Tv2-nek. Hozzátette, nem vesz búcsút végleg a női szakágtól, egyszerűen más prioritást állított fel.

Pytlick nem véletlenül nyilatkozta mindezt, célja ugyanis a közeljövőben teljesülhet, ráadásul a szakember külföldön kaphat munkát.

Tárgyalásban állok az Orosz Kézilabda Szövetséggel, ahol jelenleg nincsen kapitánya a férfiválogatottnak. Számos beszélgetést folytattam a szövetség vezetőivel, ám nem én vagyok az egyetlen jelölt. De bízom a lehetőségben” – mondta. 

Az orosz válogatott éléről a januári Európa-bajnokág után távozott Eduard Koksarov, miután csapata a csoportból sem jutott tovább, így elveszítette minden esélyét a tokiói olimpiára.

Pytlicket december végén, az Ikast ellen 33-25-re elbukott Dán Kupa-döntő után menesztette az Odense. 

„A kirúgásom után elég mély gödörbe kerültem, és nagy erőfeszítésembe került, hogy kimásszak onnan” – mesélte, hozzátéve, az is megfordult a fejébe, hogy befejezi az edzősködést végleg.

De most ismét érez magában erőt, és annak is nagyon örült, hogy az orosz tárgyalások közepette ismét találkozhatott régi kollégájával, Jevgenyij Trefilovval.

Izgatottan várom a következő heteket, ha megkapom a munkát, ez lesz pályafutásom legnagyobb kihívása. Úgy gondolom, jól tudnék teljesíteni Oroszországban” – tette hozzá.

Frissítve:

Cikkünk megjelenése után pár órával meg lett az új orosz férfi kézilabda szövetségi kapitány : Velimir Petkovic ( német) kapta a megbízást, akit egy hete menesztettek a Füsche Berlin csapatától, most 4 évre szerzödőtt az Orosz Kézilbda Szövetséggel.

handball

kiemelt fotó:Henning Bagger / Ritzau Scanpix