KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kirúgta sztáredzőjét az Odense női csapata

Eddig tartott a bizalom Jan Pytlick iránt, az Odense női kézilabdacsapatának vezetése ugyanis a vasárnapi kupadöntős vereség után menesztette a szakembert.

Jan Pytlick fotó tv2.dk

A dán válogatottal kétszeres olimpiai (2004, 2008), egyszeres Európa-bajnok (2002), világbajnoki bronzérmes (2013) edzőt 2016 nyarán fogadta el az Odense ajánlatát, de három és fél év alatt annak ellenére nem szerzett trófeát, hogy komoly befektetéssel alaposan megerősítették csapatát.

Az Odense 2017-2018-ban bajnoki ezüstérmes, 2018-19-ben bajnoki bronzérmes és kupadöntős lett – előbbi miatt lecsúszott a Bajnokok Ligájáról is.

A jelenlegi szezonban sem az aranyéremért áll harcban, a bajnokságot ugyanis a hibátlan Esbjerg vezeti, mögötte a København Håndbold és az Odense is hat-hat ponttal van lemaradva. Az EHF-kupában a C csoportban folytatja majd, ahol többek között az Érd is az ellenfele lesz.

Pytlick a hét végén a Dán Kupa négyes döntőjében végre szintet léphetett voln, de hiába verte hosszabbításban a København Håndbold csapatát, a vasárnapi fináléban nagyon sima, 33-25-ös vereséget szenvedett a Herning-Ikasttól. 

Ezt követően a klubvezetés úgy határozott, annak ellenére, hogy februárban 2022-ig szerződést hosszabbított Pytlickkel, most megválik tőle.

Érzelmekkel teli nap telt el, amely végén úgy döntöttünk, hogy búcsút kell vennünk az edzőnktől. Itt az ideje, hogy történjen valami, legalábbis a vasárnapi eredmény ezt sugallta” – nyilatkozta Jørn Bonnesen elnök, aki kijelentette, hogy Pytlick nem értett egyet a döntéssel.

Az edzői feladatokat az eddigi segítő, a kétszeres olimpiai bajnok beállós, Karen Brødsgaard vette át, akinek munkáját Pytlick másik asszisztense, Kristian Danielsen segíti majd. 

Jan Pytlicknek köszönhető, hogy lett nevünk a kézilabdában, a projekt kezdete óta részt vett a munkában, hálával tartozunk neki azt óriási és odaadó munkáért. Nélküle az Odense nem tartana ott, ahol ma van” – méltatta a kirúgott szakvezetőt a klub ügyvezető igazgatója, Lars Peter Hermansen.

Forràs: https://sport.tv2.dk/haandbold/2019-12-30-jan-pytlick-fyret-efter-pokallussing

Fordítás: Dániasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!