KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Megszólalt a francia bírópáros- “jó döntést hoztunk…”

A francia bírópáros, Charlotte és Julie Bonaventura testvérek nem kételkedtek, amikor a világbajnokság döntőjében az utolsó másodpercekben kétes szituációban dönteniük kellett.

A francia bírópárost a világ legjobbjaiként tartják számon. Fotó:Charles Platiau / Scanpix Denmark

Nem kívánatos főszereplővé lépett elő a Hollandia-Spanyolország női kézilabda világbajnokság döntőjében az ikertestvér bírópáros.

29-29-es állásnál, nyolc másodperccel a vége előtt Tess Wester a hollandok kapusa indította volna csapatársát, de az indítást Ainhoa Hernandez a spanyol csapat játékosa leblokkolta.(a képen)

Julie Bonaventura a kép alján közelről látja az esetet. Fotó: Screendump/TV 2 SPORT

A francia bírok nem kételkedtek az ítéletben, piros lap Ainhoa Hernandeznek, és hétméteres a hollandok javára, melyet Lois Abbingh értékesített.

Nem volt semmi kétségünk a döntés helyességéről abban a pillanatban. Én (Julie) ott álltam az esetnél, jó rálátásom volt a szituációra.-mondta a tesvérpár egyik tagja a francia kézilabda szövetség honlapjának.

Abban a pillanatban, amikor a blokkolás megtörténik, a labda még nem hagyta el teljesen a hatost. A zsűri is ezt látta és kiállt mellettünk

Muszáj mentálisan erősnek és frissnek lenned, hogy egy ilyen szituációban jó döntést tudjál hozni. Ez kihívás volt nekünk is, de ez volt a logikus döntés ebben a helyzetben“-mondták a játékvezetők, akik mellett az IHF is kiállt.

IHF szerint is jó döntés született

A vitatott esetre egyértelműen az utolsó 30mp.-es szabály vonatkozik, a 8.10c ” mondja az IHF-től Ramon Gallego a szervezet honlapján.

Normál esetben ez két perces kiállítással járna, de életbe lépett az utolsó 30mp-es szabály, amikor is piros lapot kell adni illetve a másik csapat javára hétméterest kell ítélni“-magyarázta a döntés jogosságát Ramon Gallego

Lois Abbingh a hétméterest értékesítette, így története során Hollandia először lett világbajnok.

forrás : tv2sport.dk

kiemelt kép: europamester.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!