KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Jonas Källman kényszerűségből hagyja el a MOL-Pick Szegedet

Bár Jonas Källman hamarosan negyven éves lesz, a svéd klasszis nem szerette volna befejezni pályafutását, egy évet még mindenképpen játszott volna. „Bármire nyitott vagyok, akár otthoni, akár spanyolországi ajánlatokra. Szívesen lennék játékos és edző is” – mondta a svéd Aftonbladetnek

Jonas Källman Fotó: Avdo Bilkanovic / Bildbyran
Jonas Källman Fotó: Avdo Bilkanovic / Bildbyran
A 39 éves játékos szívesen játszott volna még egy évet.

Källman feltett szándéka volt, hogy meghosszabbítsa a szerződését a Szegeddel.

„Kicsit dühítő a helyzet. Karácsonykor jeleztem a csapatnak, hogy szeretnék egy évvel hosszabbítani, ők azt mondták, várjak még, később visszatérünk a kérdésre. Erre jött a hír, hogy érkezik egy fiatal játékos (Alexander Blonz az Elverumból – a szerk.), és rám már nincs szükség. Jól éreztem magam Szegeden, és tudtam volna még segíteni a csapatnak. Ezért vagyok szomorú, és azért, mert május van, nagyon késő bármilyen csapatot is találni.”

Källman az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb klasszisa, a Ciudad Reallal háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a legrangosabb kupasorozatban lejátszott meccseket tekintve pedig a legjobb ötben van. A svéd sztár kiemelte, szeretné a legmagasabb szinten befejezni a pályafutását, de ha úgy alakul, egy edzői állástól sem zárkózna el.

Jonas Källman csúcstartó csapatában, hiszen minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

Norvég és skandináv nem hivatalos sajtóértesülések szerint a fiatal norvég tehetséget, Alexander Blonzt 50.000 Euróért szerezhette meg a MOL-Pick Szeged.

Kiemelt kép: Jonas Källman Fotó: Avdo Bilkanovic / Bildbyran

Szerző: Vígh Martin / Dániasport.hu

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu. Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára. Írjon nekünk bártan még ma! További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez