INTERJÚKKÉZILABDA

Stine Skogrand: Minden idegszálunkkal a Siófokra koncentrálunk

Az Európa Liga hétvégi négyes döntőjében a Siófok KC csapata először a Herning-Ikasttal találkozik. Stine Skogrand nyilatkozott honlapunknak az esélyeikről.

Stine Skogrand Fotó: Herning-Ikast
Stine Skogrand Fotó: Herning-Ikast

Hétvégén újra magyar-dán kézilabda csemegét láthatnak a sportág szerelmesei. Mint azt ahogyan megszokhatták olvasóink, a dán csapat egyik kulcsjátékosát sikerült elérnünk egy interjúra.

Bizakodó Herning-Ikast

Jó előjelekkel várhatjátok a mérkőzést, hiszen megnyertétek bajnokság rájátszásának csoportját, ráadásul az utolsó mérkőzésen tízgólos (!) győzelmet aratattok Esbjergben. A bajnokságban jó esélyetek van akár az első helyre is, nem különben a hétvégi EL Final-4 megnyerésére. Mi volt a célkitűzésetek a szezon elején?

Nagy önbizalommal utazunk Romániába, erre a dán bajnokságban, a Bambusen Ligában elért jó eredmények adnak okot. A szezon előtt az volt a célunk, hogy minden tornán a legjobb négy közé kerüljünk. Ezzel most valójában ez sikerült, de még nem értünk a szezon végére , így most egy nagyon izgalmas hétvégére áll előttünk a nagybányai Final-4-on.

Ha megnézzük a naptárat, láthatjuk, hogy izgalmas mérkőzéseket, igazi rangadókat játszhattok májusban, de most az első nagy kihívás a hétvégi négyes döntő.  Mit vársz a Siófok elleni mérkőzéstől, illetve a hétvégétől?  

Kemény meccsre számítok a Siófok ellen. Sok játékosnak van válogatott mérkőzés a lábában, tele rutinos és nagy játékossokkal, igazi profikkal, akik sok nagy mérkőzésen vannak már túl a karrierjük során. Rendkívül nehéz mérkőzés lesz, ahol mindkét csapat 60 percig küzd majd, ebben biztos vagyok. Most mi is minden idegszálunkkal a Siófokra koncentrálunk, majd a meccs után meglátjuk, kivel is találkozunk vasárnap.

Rossz emlékek a Siófok ellen

Egy magyar csapatot, a Vácot már kiütöttetek a sorozatból. Mennyire ismeritek a Siófokot? Melyik csapatot tartod a négy közül a legesélyesebbnek végső győzelemre és miért?

Két évvel ezelőtt a Siófok ellen játszottunk, akkor nem ment olyan jól nekünk. Mindkét csapatból több játékos is ott volt azon a két összecsapáson, így elég jól ismerjük egymást. Azt viszont nehéz megválaszolni ki emelheti fel a kupát, mind a négy csapat esélyes, az elődöntőkben is bármi megtörténhet.

Úgy gondolom, jó szezonod van, a norvég válogatottal Eb-t is nyertél. Minek köszönhető ez a jó forma?

Olyan csapatban játszom, ahol sok fantasztikus kézilabdázó játszik, és olyan stílusban, amely megfelel a játékosoknak is. Sok a felelősség és a játékidő, ami azt jelenti, hogy még mindig tudok fejlődni. Ez sokat jelent számomra, hogy jó formában legyek.

Nem tudom megkerülni a kérdést, de igazán izgalmas hónapok elé nézel. Mennyire jár már a fejedben az olimpia ?

Addig még sok dolgom lesz, az olimpia az egyik a sok közül. Most még nincs időm rágondolni. Annyi meccs van hátra a dán bajnokságban és Európában, hogy most megpróbálok arra összpontosítani, mint mindig, amikor ilyen feladatok várnak rám.

Stine Skogrand
Stine Skogrand Fotó: Herning-Ikast

STINE SKOGRAND (becenév: Skog) a norvég válogatott jobbátlövője. Civilben egy párt alkot a norvég férfi kézilabda-válogatott és a Skjern Handbold balkezes átjövőjével, Eivind Tangennel, egy kétéves gyermek szülei.

Skogrand ebben az szezonban a dán liga 32 mérkőzésén lépett pályára és 294 kísérletből 184 gólt szerzett. Emellett 67 gólpasszal vette ki részét az eddigi sikeres szereplésből.

Volt klubjai: Tertnes, Silkeborg-Voel

A dán csapat csütörtökön Budapestre repült, majd onnan 6-7 órás buszozás várt rájuk vNagybányára, az Európa Liga Final Four helyszínére.

A Siófok KC – Herning-Ikast mérkőzést szombaton 18 órakor rendezik amit a Sport 1 tv élőben közvetíti. A másik ágon a házigazda Nagybánya és a francia Nantes csap össze.

Kiemelt kép: Stine-Skogrand Fotó: Claus-Bech-Scanpix