KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

Kasper Schmeichelt élesen kritizálták, az elnök mentegetőzik.

Európa Liga mérkőzésre keszül a cseh Slavia Praha a Liecester City ellen. Ennek kapcsán hangzottak el kritikus szavak Kasper Schmeichelről a hazai csapat Youtube csatornáján.

Kasper Schmeichel Liecester Cityvel lép pályára  Fotó: Michael Regan / Ritzau Scanpix
Kasper Schmeichel Liecester Cityvel lép pályára Fotó: Michael Regan / Ritzau Scanpix
A Slavia Praha elnöke mentegetőzik és elnézést kér

Jaroslav Tvrdik, a Slavia Prága elnöke elnézést kért Kasper Schmeichellel kapcsolatos egy sor nem megfelelő megjegyzésért, írja a dán tv2 sport.

Kasper Schmeichel rendszeresen szerepel a Leicester kapujában 10 éve szinte kihagyhatatlan a csapatból.

A dán kapus segített megnyerni a klub első bajnokságát 2016-ban, és évek óta a Premier League egyik legjobb kapusának tartják. De nem mindenkit nyűgőznek le ezek az eredmények.

A Daily Mail brit média szerint a csatorna újságírója azt mondta, hogy Kasper Schmeichelnek “problémái vannak az életmód egészséges megőrzésével“, és hogy a Leicester menedzserének, Brendan Rogersnek meg kellett volna kérnie a dánt, hogy “adjon le négy vagy tíz kilót”.

Jiri Hozeknek azt is említette a műsorban, hogy Schmeichel haskötőt visel a mérkőzések során.

Twitter üzenetben kért bocsánatot a Slavia Prága elnöke Jaroslav Tvrdik

“A Leicester elleni mérkőzés különleges esemény lesz. Nagyon tiszteljük a klubot és annak játékosait. Sajnáljuk, hogy egyes megjegyzéseket sértőnek tekintettek. Nem ez volt a szándékunk. Nagyon várjuk már a mérkőzést” – írja Jaroslav Tvrdik a Twitteren.

Kasper Schmeichel ebben a szezonban az összes Premier League-mérkőzésen játszott, míg az Európa Ligában hat mérkőzésből négyen pályára lépett.

A csütörtöki mérkőzést Prágában játsszák 18.55-kor, míg a visszavágó Leicesterben lesz a jövő héten. A mérkőzésen még egy dán játékost láthatunk majd. A hazai csapat dán jobb hátvédet tudhat sorai között. Alexander Bah nyáron érkezett Prágába, majd két millió eurót fizettek a fiatal játékosért a dán SönderjykE csapatának.

Kasper Schmeichel és a Leicester City a harmadik helyen áll a Premier League-ben, és a kapus száz mérkőzést játszott sorozatban az angol legmagasabb osztályban.

Kiemelt kép: Michael Regan / Ritzau Scanpix