KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Agytumorral műtötték, hétfőn újra munkába állt a dánok olimpiai bajnoka

Susanne Munk Wilbek másod és kapusedző a Viborg HK csapatánál először dolgozott újra, mivel tavaly szeptemberben agydaganattal műtötték.

Susanne Munk Wilbek  Fotó: Niels Henrik Dam
Susanne Munk Wilbek Fotó: Niels Henrik Dam

Amit arról honlapunkon is beszámoltunk, tavaly szeptember 15-én a  dán női kézilabdázás egyik legendájánál, Susanne Munk WiIlbeknél agydaganatot diagnosztizáltak. Hétfőn este először tért vissza a pályaszélére, hogy segítse a Viborg HK edzői stábját-írja a dán tv2 Sport.

Egy méltán népszerű és elismert sportember Susanne Munk Wilbek

A Koppenhága elleni mérkőzés előtt Jakob Vestergaard, a Viborg HK vezetőedzője nagyon boldog volt, hogy újra maga mellett tudhatta segítőjét.

“Libabörős lettem. Nagyon-nagyon jó volt látni Susannét, hogy újra itt van köztünk a csarnokban.” – mondta Jakob Vestergaard.

“Hogy itt áll most és készen áll segíteni nekem és a csapatnak, akár a legstresszesebb szituációkban is, ezért csak dicsérni tudom őt”

Arról a drámai napról, mikor rosszul lett, így számolt be férje Ulrik Wilbek

“Szeptember 15-én, kedden reggel 8.30-kor érte a feleségemet egy rosszullét. Még velem és pár szomszéddal sikerült kapcsolatba lépnie. Amikor megtaláltuk, akkor már majdnem eszméletlen volt.

“Susanne azzal mentette meg a saját az életét, hogy kitalálta mi lehet a baja. Mindannyian segítettek neki, életben tartották, és gondoskodtattak róla, hogy remélhetőleg komolyabb sérülés nélkül sikerüljön átvészelnie – írta többek között Wilbek arról a napról.

Az 52 éves Susanne Munk Wilbek az utóbbi időben fokozatosan tért vissza a munkába és most öt hónap után hétfőn este volt először mérkőzésen.

Az egykori kapust, akit Lauritsen néven is ismerhetünk, pályafutása nagy részét a Viborgban töltötte, 2006-ban Bajnokok Ligáját, 1994-ben, 1999-ben és 2004-ben EHF-kupát nyert, a klubbal tízszer lett dán bajnok, ötször pedig Dán Kupa-győztes.A válogatottban 171 mérkőzésen szerepelt, nyert olimpiát (1996), világbajnokságot (1997), vb-ezüstöt (1993), vb-bronzot (1995), két Európa-bajnokságot (1994, 1996) és egy Eb-ezüstöt (1998).

Kapcsolódó cikk:

Kimelt kép: Susanne Munk Wilbek Fotó: Niels Henrik Dam