KÉZILABDA

Agyműtéten esett át a dánok világklasszis kézilabdakapusa

Susanne Munk Wilbek súlyos műtéten esett át.

Susanne Munk Wilbek. Fotó: Morten Dueholm
Susanne Munk Wilbek. Fotó: Morten Dueholm

A Viborg Stifts Folkeblad információja szerint agydaganattal megműtötték Susanne Munk Wilbeket, a dán női kézilabdázás egyik legendáját.

A hírt férje, a világhírű edző, Ulrik Wilbek megerősítette.

Az 52 éves egykori kapus pályafutása nagy részét a Viborgban töltötte, 2006-ban Bajnokok Ligáját, 1994-ben, 1999-ben és 2004-ben EHF-kupát nyert, a klubbal tízszer lett dán bajnok, ötször pedig Dán Kupa-győztes.A válogatottban 171 mérkőzésen szerepelt, nyert olimpiát (1996), világbajnokságot (1997), vb-ezüstöt (1993), vb-bronzot (1995), két Európa-bajnokságot (1994, 1996) és egy Eb-ezüstöt (1998).

2001-es visszavonulását követően először 2005-2006-ban lett a klub másodedzője, majd dolgozott sportigazgatóként is, de 2013-ban a pénzügyi nehézségek hatására le kellett mondania tisztségéről.

Négy évvel később ismét asszisztens lett, és rutinjával segítette az akkori edző, Allan Heine munkáját – azóta is a Viborg HK másodedzőjeként dolgozott. 

 „Igaz, hogy Susanne hosszú agyműtéten esett át a Skejby Kórházban. A beavatkozás jól sikerült, és az adott körülményekhez képest jól érzi magát” – írta Wilbek a Viborg Stifts Folkebladnak.

„Reméljük, hogy Susanne megkapja azt a nyugalmat, ami ahhoz szükséges, hogy megerősödve térjen vissza” – tette hozzá.

A dán Tv2 megkereste a klub igazgatóját, Jörgen Hansent, akik azt mondta, nem tud részleteket, és azt sem tudja, hogy a Viborgban betöltött szerepére hatással lesz-e mindez.

Remekel a Viborg HK a Bambusen Ligában

A klubnak a szezon első öt bajnokiját megnyerte, szerda este idegenben 36–27-re verte a Skanderborgot. A következő meccs pontosan egy hét múlva a Herning-Ikast ellen lesz hazai környezetben.

A Viborg dán kapusának a még mindig csak 19 éves Anna Kristensennek biztosan fognak hiányozni a volt sztárkapus tánácsai. Nehéz lesz helyettesíteni a Susanne Munk WiIlbeket a Viborgnak, mert az észrevételei a pályaszéleről sokat jelentettek a kapusoknak, és a mezőnyjátékosoknak is.

Sok nagy csatát megnyert már, reméljük most is így lesz.

Kapcsolódó hír :

Susane Munk Wilbek, aki sosem felejti el milyen élmények érték Debrecenben

Kiemelt kép: tv2.dk , Morten Dueholm