KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

“Nagyon jó, hogy egy ilyen meccsen találkozhatunk a Moldéval”

A Ferencváros játékosa, Tokmac Nguen állhat útjába a norvég Molde Bajnokok Ligája álmainak.

Tokmac Nguen a Ferencváros  mezében.
Fotó:  Szigetvary Zsolt
Tokmac Nguen a Ferencváros mezében.
Fotó: Szigetvary Zsolt

Szerda este tizenegyesrúgások után jutott tovább Azerbajdzsánban az Erling Moen vezette Molde.

A győzelem azt jelentette a norvég csapatnak, hogy 1999/2000 után újra a Bajnokok Ligájába kerülhetnek, ha a következő körben túljutnak a Ferencváros csapatán.

Dícséret a Moldénak

“A Moldével akartam játszani. Mindig jó érzés olyan csapat ellen játszani, akit ismersz. Azzal, hogy bejutottak az Európa Ligába, megmutatták milyen nagy teljesítményre képesek. Nem sok norvég klub jut el ide. Büszkék lehetnek rá, önmagáért beszél az eredményük. Ugyan ez igaz ránk is. Senki sem gondolta, hogy idáig eljutunk. Most viszont már egy nagy lehetőség előtt állunk. Remélem egy jó párharc lesz, sok gólokkal.-mondta Tokmac Nguen a TV2.no-nak.

Gyorsan leszögezi a Ferencváros 26-éves támadója, hogy figyelmeztette a a csapattársait nem szabad fél vállról venni a norvég csapatot.

“Már az elején kijelentettem, a norvég Molde egy jó csapat. Nem szabad elbíznunk magunkat, tisztelnünk kell őket. Jó játékosaik vannak, igaz idén kicsit gyengébben szerepeltek. Az én feladatom, hogy felkészítsem a csapatunkat arra mi vár ránk ellenük. Hittel és alázattal kell mennünk a Molde ellen. Nagyon jó, hogy egy ilyen meccsen találkozhatunk a Moldéval”

Egy gyermekkori álom

A volt Strömsgodet játékos reméli, amiről gyerekként álmodott az most megvalósulhat.

“Mindennél többet jelent az, ha a Bajnokok Ligájában játszhatsz. Egy álmom válna valóra. Gyerekként a Bajnokok Ligáján nőttünk fel, ahol a legjobb játékosokat néztük. Nincs is olyan ismerősöm aki a Bajnokok Ligájában játszott volna.”

”Természetesen a válogatottban vannak olyanok, akik játszottak már ott, de sokan nem kapták meg ezt a lehetőséget. Tudom mekkora dolog ez “- mesélte az FTC játékosa.

“Tokki” remek szezont tudhat magáénak, 7gólt lőtt hat mérkőzés alatt. Persze más csapatoknak is szemetszúrt már a jó teljesítménye, de ő most jól érzi magát Magyarországon, mind a pályán és azon kívűl is.- írja a norvég honlap.

A Molde stadionja igazán szép helyen található.  fotó: MoldeFK.no
A Molde stadionja igazán szép helyen található. fotó: MoldeFK.no

A Molde- Ferencváros párharc első összecsapását Moldéban, szeptember 23-án rendezik meg este 21.00-kor, míg a visszavágót Budapesten 29-én.

Honlapunkon követni fogjuk a norvég híreket a mind két csapat számra létfontosságú mérkőzésről.

Kiemelt kép: Szigetvary Zsolt