KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Katrine Lunde képtelen visszavonulni, 45 évesen is védhet

Az NRK norvég közszolgálati csatorna információja szerint a Vipers és Katrine Lunde megegyezett a szerződéshosszabbításban, így a világ egyik legjobb és legsikeresebb kézilabdakapusa 2025 nyaráig a kristiansandi csapatot erősíti.

Katrine Lunde játékát továbbra is csodálhatjuk. Fotó / Kiemelt kép Nikola Krstic / NTB
Katrine Lunde játékát továbbra is csodálhatjuk. Fotó / Kiemelt kép Nikola Krstic / NTB

Lunde korábban úgy nyilatkozott, hogy 2024-ben szeretne kijutni a párizsi olimpiára, a mostani megegyezéssel úgy tűnik, 45 éves koráig biztosan a legmagasabb szinten játszik.

„Néhány hónapja tárgyaltunk Katrinével, és konkrét szerződésajánlatot adtunk neki, ami reményeink szerint megfelel az igényeinek” – mondta a klub részéről Morten Jörgensen, aki azt egyelőre nem erősítette meg hivatalosan, hogy a kapus valóban aláírt.

Az NRK kézilabda-szakértője, Peder Langfeldt tisztában van azzal, mit jelent Lunde a Bajnokok Ligája-címvédő számára.

Nagyon fontos ember, hiszen ahhoz, hogy a Vipers a világ élvonalában maradjon, világklasszis játékosokkal kell rendelkeznie. Katrine ráadásul hazai játékos, ez még egy fontos plusztényező.”

A Vipers a közelmúltban három játékossal hosszabbított.

Katrine Lunde mellett aláírt még a jobbszélső Silje Waade és a balszélső Sunniva Nes Andersen is. Akad néhány kulcsjátékos, akiknek a szezon végén lejár a szerződésük, hogy Anna Vjahirjeva, Markéta Jerábková, Marta Tomac és Ana Debelic közül ki maradhat, az attól is függ, a klub kiket szerződtet jövőre.

A klubnak a következő szezonra vezetőedzője sincs, hiszen Ole Gustav Gjekstad már jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését. A klub azt közölte, dolgoznak a megoldáson, kicsit szűkítették a mezőnyt, de nem hoztak még végleges döntést.

Kapcsolódó tartalom: