KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nyáron távozik a Szeged vb-ezüstérmes norvég szélsője

2021 nyarán nagy reményekkel érkezett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához Alexander Blonz, aki egy norvég lapnak elárulta, jövőre távozik a magyar bajnoktól.

Alexander Blonz és barátnője, Elina Østerli Szegeden. Fotó/ Kiemelt kép: ostlendingen.no
Alexander Blonz és barátnője, Elina Østerli Szegeden. Fotó/ Kiemelt kép: ostlendingen.no

A klubvezetés és a szurkolók nagy reményekkel várták, nem kisebb játékost kellett helyettesítenie, pótolnia a balszélen, mint a hét év után távozó csapatkapitány Jonas Källmant. Blonz azonban nem nagyon váltotta be a hozzáfűzött reményeket, kevesebb lehetőséget kapott Juan Carlos Pastortól.

Az a játékos, aki az Elverumban 50 gól felett termelt a Bajnokok Ligájában 2019-20-ban, majd egy évvel később is, tavaly mindössze négyszer, idén eddig hétszer volt eredményes (ebből is négyszer a legutóbbi, szerdai, Elverum ellen 30-23-ra megnyert mérkőzésen).

Az NB I-ben tavaly 27 mérkőzésen 92 gólt szerzett, idén 6 találkozó után 34 találatnál tart.

El kell válniuk

Bár az Elverum vezetése tavaly azt nyilatkozta, a Barcelona helyett döntött Szeged mellett, lehet, már megbánta, mert egy elverumi lapnak elárulta, nem marad a szegedieknél.

„Abban mindkét fél egyetértett, hogy el kell válnunk, így a nyártól nem lesz szerződésem Szegeden” – nyilatkozta az Ostlendingen.no portálnak.

„Nem tudok semmit arról, hogy mi lesz ezután, majd lesz, ahogy lesz. A beérkező ajánlatokat folyamatosan értékeljük, számomra az a legfontosabb az, hogy találjak egy helyet, ahol többet játszhatok” – tette hozzá.

A 2000. április 17-én született 187 centiméter magas szélső 2019-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, meglepetésre Christian Berge kapitány úgy döntött, elveszi a 2019-es világbajnokságra is, ahol például a Chile elleni mérkőzésen nyolc góljával a mezőny legjobbja volt. A világbajnoki ezüstérem után tagja volt a 2020-ban Európa-bajnoksági bronzérmet nyert norvég válogatottnak, a jelenlegi helyzetében viszont csoda lenne, ha a szakvezetés számítana rá a jövő január, lengyel-svéd közös rendezésű vébén.

Ennek ellenére a balszélső úgy érzi, jó választás volt Magyarországra igazolnia.

„Sokat fejlődtem és jobb játékossá váltam, azt gondolom, hogy ezt hosszú távon kamatoztatni fogom. Szerintem jól teljesítettem, és ha valaki megkérdezné, megbántam-e, hogy ide igazoltam, nemet mondanék” – nyilatkozta.

„Hihetetlenül jó csapattársaim vannak, és ahhoz, hogy játsszak, alig engedhetem meg magamnak, hogy hibázzak. Nagyon magasak a követelmények” – tette hozzá.

A lap kiemelte, hogy „a Bajnokok Ligájában elszenvedett négy zsinórban elszenvedett, valamint az ősi rivális Veszprém elleni vereség után nagy a bizonytalanság Juan Carlos Pastor edző körül, akit csak az öltöző 20 százaléka támogat. A két héttel ezelőtti, Aalborg elleni megsemmisítő vereség (29-41) után pedig a játékosok nyílt levelet írtak a szurkolóknak, amelyben sajnálkoztak a teljesítmény miatt.

Egyértelmű, hogy Magyarországon másképp csinálják a dolgokat, mint otthon Norvégiában, amit a szurkolóknak írt levél is egyértelműen bizonyít. De a médiához való viszony is lényegesen szigorúbb” – olvasható.

Blonz azt azért elmondta, Szeged élhető, jó város, nehéz volt nem megszeretnie.

A hogyan továbbról nem tudott mit mondani, persze, el tudja-e képzelni a hazatérést, bár szerint a Kolstad nagy projectje óta az Elverum kevésbé vonzó. De előbbiben azért nem gondolkodik.

„Szinte lehetetlen lenne nemet mondani arra a projektre. De nem hiszem, hogy ez releváns feltételezés lenne az esetemben. Kolstadban valószínűleg leigazolták már azokat a játékosokat, akiket akartak és elköltötték annyi pénzt, amennyit erre szántak” – válaszolta röviden.

Kapcsolódó tartalom: