KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Megválik gólkirályától a Bundesliga éllovasa

Hans Lindberg nem hosszabbítja meg szerződését a Füchse Berlinnél. A dánok világ- és kétszeres Európa-bajnok jobbszélsője ugyan szerette volna folytatni a németeknél, ám a klub egy másik szélsőt szerződtet a helyére.

Hans Lindberg a Füsche Berlin legeredményesebb játékosa. Fotó Getty Image / TV2 Sport
Hans Lindberg a Füsche Berlin legeredményesebb játékosa. Fotó Getty Image / TV2 Sport

„Megerősíthetem, hogy ez az utolsó szezonom a Füchse Berlinben. Azt mondták nekem, hogy egy másik játékost szerződtettek és nem áll szándékukban hosszabbítani velem”nyilatkozta a 41 éves klasszis.

„Nagyon meglepett, hiszen jelenleg én játszom a legtöbb percet a csapatban. Alig több mint két hónapja még arról beszéltünk, hogy egy évvel meghosszabbítjuk a szerződésem” – tette hozzá csalódottan.

Az új játékos éppen Dániából érkezik, a Skanderborg Aarhus feröeri válogatott 20 éves játékosa, Hakun West av Teigum személyében.

Az előző szezonban Lindberg volt a német bajnokság gólkirálya 242 találattal és már csak körülbelül 100 gól választja el attól, hogy megdöntse a Bundesliga rekordját, amelyet jelenleg a 2001-ben a világ legjobbjának választott hétszeres gólkirály, a dél-koreai Jun Kjung Sin tart 2905 góllal.

Bár augusztusban betöltötte a 41. életévét, Lindbergnek nem áll szándékában visszavonulni.

„Ki kell találnom, mi fog történni, de persze minden attól függ, milyen lehetőségek akadnak nekem és a családomnak. Már nem csak magamra kell gondolnom, hiszen például a gyerekek Berlinben járnak iskolába. Jelenleg mindenre nyitott vagyok, szóval az is lehet, hogy hazatérek Dániába.”

A kézilabda mellett, Hans Lindberg társtulajdonosa az újrahasznosított műanyagból készült REDO dán sportruha márkának is.

Szélsőkkel erősített az Odense
MalinAune és Elma Halilcevic Fotó: odensehaandbold.dk
MalinAune és Elma Halilcevic Fotó: odensehaandbold.dk

Nem tétlenkedik az Odense női csapata, amely két válogatott szélsővel is megállapodott a következő idényre.

A dán válogatott Elma Halilcevic a Nyköbing Falster csapatát hagyja ott, ezt előbb jelenlegi klubja jelentette be, majd a 22 éves játékos beszélt távlati céljairól is.

„Azért választottam az Odense Handballt, mert nagyon szeretnék még többet fejlődni kézilabdázóként, amihez úgy gondolom, hogy a klub hozzá tud járulni. Szuper jónak és profinak tűnik a csapat, amelynek ambíciói megfelelnek nekem”nyilatkozta a balszélső.

Ugyancsak Odensében folytatja a következő szezontól a norvégok világ- és kétszeres Európa-bajnok jobbszélsője, Malin Aune, aki 2021-ben a Viperst hagyta ott a CSM Bucuresti kedvéért, de két év elég volt számára Romániából.

„Boldog vagyok, hogy Odensében folytathatom a pályafutásomat, mert egy nemzetközileg jegyzett, nagy ambíciókkal rendelkező csapatba szerződök”mondta a 27 éves játékos.

Két pozitív tesz a dán női kézilabda-válogatottnál
Anne Mette Hansen és Kristina Jörgensen Fot: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Anne Mette Hansen és Kristina Jörgensen Fot: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A Dán Kézilabda Szövetség honlapján azt írja, hogy a válogatott táborában két játékosuk, Kristina Jørgensen és Anne Mette Hansen pozitív tesztet adtak.

Az Európai Kézilabda Szövetség több vizsgálatot ír elő az EB előtt, így a válogatott a játékosok megérkezésekor bevezette a rendszeres koronavizsgálatot,- írja a DHF.

Itt Anne Mette Hansen és Kristina Jørgensen tesztje is pozitív lett, ezért most a szobájukban vannak elkülönítve. Rendszeresen vizsgálják őket, hogy nyomon kövessék az úgynevezett CT-értékeket, mivel kiderülhet, hogy régi fertőzésre még mindig pozitív a tesztjük. Jesper Jensen szövetségi edző ezért nem hívott be más játékosokat, helyettük.

A Korona protokoll szerint a játékosoknak az Európa-bajnoki tornára való érkezéskor negatív tesztet kell leadniuk, de a torna alatt nem fogják őket tesztelni.

A női válogatott megérkezett a táborba, ahonnan szerdán a norvégiai Stavangerbe utazik, ahol a három teszt mérkőzést is játszik az EB előtt.

október 27, 20.30: Dánia – Brazília

október 29, 16.25: Norvégia – Dánia

október 30, 14.30: Hollandia – Dánia

Kapcsolódó tartalom: