KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kocsmáztak a svédek, a négy játékos bocsánatot kért

Köztük volt a veszprémi beállós, Andreas Nilsson is.

Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz och Lukas Nilsson a képen. Fotó: BILDBYRÅN

Svédország férfi kézilabda-válogatottja két győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább az Európa-bajnokság F csoportjából, és két napja volt arra, hogy rákészüljön a középdöntőkre. Miután szerdán és csütörtökön nem kellett meccset játszani, négy játékos úgy döntött, kihasználja az alkalmat, és nekiindult az éjszakának.

A svéd Aftonbladet arról írt, hogy Jim Gottfridsson (Flensburg), Andreas Nilsson (Veszprém), Lukas Nilsson (Kiel) és Kim Ekdahl Du Rietz (PSG) szerda éjszaka egy malmői kocsmában zárásig múltatta az időt, ahol mindenki láthatta az italozásukat. Mindezt a szövetség és a kapitány engedélye nélkül.

Miután az eset nyilvánosságra került, hamarosan reagált a Svéd Kézilabda Szövetség is, míg a játékosok bocsánatot kértek a társaktól és a vezetőktől.

Hibáztunk, teljes felelősséget vállalunk azért, amit tettünk. Bocsánatot kértünk mindenkit a csapatnál, és szeretnénk bocsánatot kérni minden szurkolótól is” – mondta Jim Gottfridsson. 

Kristján Andrésson szövetségi kapitány csalódottságának adott hangot.

Sajnálom a történteket, de a játékosok bocsánatot kértek és kijelentették, hogy ez nem fog megismétlődni. Közvetlenül azután, hogy értesültünk a történtekről, egyéni és csoportos beszélgetéseket folytattunk, így zártuk le az ügyet, és mostantól teljes mértékben a közelgő malmői mérkőzésekre összpontosítunk” – nyilatkozta.

Robert Wedberg, a Svéd Kézilabda Szövetség főtitkára szerint hosszú távon is át kell gondolni az esetet.

Válogatott játékosként nemcsak önmagad, hanem Svédországot és a Svéd Kézilabda Szövetséget is képviseled. Ilyenkor példaképnek kell lenned a pályán, illetve a pályán kívül is. Az Európa-bajnokság után meg kell vizsgálnunk az ügyet, tisztáznunk kell, hogy mi várható el a válogatott játékosoktól és vezetőktől” – mondta.

Az Aftonbladet azt írta, a szövetség a jövőben várhatóan szigorúbb alkoholszabályokat vezet be.

Forrás: sport.tv2.dk