LABDARÚGÁS

Koronakáosz a dán labdarúgó-válogatottnál

Kevés jó hír érkezik ezekben a napokban a dán labdarúgó-válogatott háza tájáról, írja a dr.dk

Azt már lassan kezdjük elfogadni, hogy nem biztos minden a tervek szerint alakul majd a labdarúgó-bajnokságokban. De ami a dán válogatottnál történik az talán még ezekben az időkben is igen szokatlan.

A dán labdarúgó válogatott ideglenes kapitánya Ebbe Sand Fotó: Anders Kjaer Rbye
Angliai légiósai nélkül a dánok a svédek ellen

A brit kormány határozata szerint, aki Dániából utazik be Angliába, annak 14 napos karanténba kell vonulnia. Így a szigetországban légióskodó játékosok Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen és Pierre-Emile Höjbjerg hiába kaptak meghívót a válogatottba, nem utazhattak haza a svédek elleni szerdai felkészülési mérkőzésre.

Az is bizonyossá vált, hogy az Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen sem lépnek pályára.

Egyetlen mérkőzésen tudnak részt venni: a Belgium elleni idegenbeli összecsapáson, ahova majd Angliából érkeznek a belgiumi szállásukra a dán válogatotthoz, majd onnan is utaznak vissza a klubcsapataikhoz.

Helyettük természetesen új játékosokat kellett behívjanak a válogatottba.

Kasper Hjulmand kilenc játékosnak küldött meghívott szombaton:

Jesper Hansen (FC Midtjylland), Oliver Christensen (OB), Alexander Scholz (FC Midtjylland), Anders Dreyer (FC Midtjylland), Jens Stryger Larsen (Udinese), Erik Sviatchenko (FC Midtjylland), Rasmus Falk (FC Köbenhavn), Victor Nelsson (FC Köbenhavn), Lucas Andersen (AaB)

Koronakáosz a dánok edzőtáborában

Kedden délután aztán már a válogatott B terve is felborult. A dán szövetség (DBU) közleménye szerint Robert Skovnak (Hoffenheim) és egy stábtagnak pozitív lett a koronatesztje.

A dán válogatott Robert Skov tesztje lett pozitív. Fotó? liselotte sabroe © Scanpix
A dán válogatott Robert Skov tesztje lett pozitív. Fotó? liselotte sabroe © Scanpix

Ezért biztonsági okokból karanténba kerültek azok a személyek, akik az érintettekkel közelebbi kapcsolatba kerültek, így a szövetségi kapitány Kasper Hulmand, a másodedző Morten Wieghorst és még nyolc játékos: Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Jesper Hansen és Martin Braithwaite. Nekik tesztelniük kell és ha nem kapnak pozitív eredményt akkor csütörtökön csatlakozhatnak a kerethez – írta a DBU a honlapján.

Az ismét hiányossá vált keretet újabb játékosokkal kellett pótolnia az ideglenes szakmai stábnak, azaz Ebbe Sandnak, Lars Hoeg kapusedzőnek és az analitikusnak Mounir Akhiatnak.

Patrick Mortensen (AGF), Andreas Maxsö (Bröndby), Alexander Bah (Sönderjyske), Carlo Holse (Rosenborg), Thomas Mikkelsen (Lyngby), Jesper Lindström (Bröndby), Jakob Ahlmann Bah (Aalborg).

Azt gondolom még így is egy nagyon jó csapatot tudunk pályára küldeni. Lehet papíron nem a legerősebb, de a játékosok mindet elkövetnek majd a jobb eredményért. Fontos meccsek lesznek ezek is, és nem csak túlélésre kell játszanunk, hiszen a koefficienspontokért is küzdünk majd” – mondta a Schalke egykori sztárja, Ebbe Sand.

Ezek a játékosok nem állnak rendelkezésre

Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen, Pierre-Emile Højbjerg, Magnus Kofod Andersen, Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Jesper Hansen, Martin Braithwaite, Robert Skov.

Kapser Dolberg pozitív teszt ellenére játszik majd, az ok: egy régebbi fertőzés mutat pozitív eredményt, ezért ö pályára léphet szerdán a Bröndby Stadionjában.