KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Vjahirjeva a csúcsfizetés helyett választotta a Viperst

Állítólag évi csaknem 2,5 millió norvég koronának megfelelő, közel 240 ezer eurót ajánlott a CSM Bucuresti Anna Vjahirjevának, ám a Rosztov-Don 27 éves klasszisa mégis a Viperst választotta a női kézilabda legjobb fizetése helyett. Ole Gustav Gjekstad edző szerint az Vjahijreva sokkal kevesebb pénzt kap új klubjában.

Anna Vjahijreva kapura lő Camilla Herrem mellett a 2019-es világbajnokságon
Anna Vjahijreva kapura lő Camilla Herrem mellett a 2019-es világbajnokságon Fotó: BJØRN S. DELEBEKK / VG

„Vjahirjevát nem a pénz vonzotta Kristiansandba. A fizetéséről nem nyilatkozhatok, de több más helyen is jóval többet ajánlottak neki” – erősítette meg Gjekstad a Vg.no portálnak.

Az Eurosport román kiadása júniusban arról írt, hogy Oroszország legnagyobb kézilabda-sztárjának havi 20 ezer eurót ajánlottak fel azért, hogy Bukarestben játsszon – azaz szinte ugyanannyit, amennyit Cristina Neagu keres. A hírt később Szport-Ekszpressz és a Rosztov Gazetta is megerősítette.

Játékos fizetések

Az Eurosport részletezte is új játékosai fizetését, ennek megfelelően a francia Grace Zaadi 18 ezer, míg a román Crina Pintea 14 ezer eurót keres majd havonta. Bár a női kézilabda-fizetések alacsonyabbak, mint a férfiaké, de így is látszik, hogy Vjahirjeva női szinten álomajánlatot kapott, és utasított vissza.

Gjekstad úgy véli, hogy jó néhány játékos a Viperst választotta más klubok busás ajánlata helyett. Valahol érhető is – szakmailag mindenképpen –, hiszen a klub júniusban megnyerte a Bajnokok Ligáját olyan külföldi sztárokkal, mint Isabelle Gulldén, Ana Debelic, Markéta Jerábková és Jana Knedlíková.

„Szerintem a játékosok látják, hogy a Vipersben van egy bizonyos biztonság, ami a pénzügyeket illeti. Olyasmi, ami sok helyen még nem volt a koronavírusos időszakban. Sok játékos stabil helyként éli meg Norvégiát. Emellett bizonyos jelzéseket az is küld, hogy több külföldi játékossal a sorainkban sikeresek vagyunk – mondta Gjekstad.

Vjahirjeva 2016-ban olimpiai bajnoki címet nyert, a tavalyi tokiói olimpia után azonban motivációs problémákkal küszködött. A Viaplay szakértője, Karoline Dyhre Breivang szerint – aki maga is nyert Bajnokok Ligáját, még a Larvikkal – az orosz jobbátlövőnek új impulzusokra van szüksége.

„Lehetséges, hogy kíváncsi a norvég kultúrára és egy új edzési rendszerre. Mert belefáradt a kézilabdába, amelyben nagy nyomás nehezedett rá” – vélte.

Kapcsolódó tartalom: