KÉZILABDA

Nehezen viseli a zaklatásokat a Metz dán légiósa

Durva zaklatásoknak van kitéve Louise Burgaard, a Metz női kézilabdacsapatának dán válogatott jobbátlövője, erről a 28 éves kézis a saját maga által vezetett podcastban beszélt.

Louise Burgaard az FTC ellen. Fotó: Nász Nikolett
Louise Burgaard az FTC ellen. Fotó: Nász Nikolett

Burgaard 2019-ben hagyta ott az FCM Haandbold csapatát és szerződött francia klubjához, azt mondta, a vágy vezette, hogy megismerjen egy új kézilabda-kultúrát. De azt tapasztalta, hogy az életet nem védik annyira, mint Dániában.

Az Atleter uden filter című podcastban arról mesélt, hogy néhány nappal az áprilisi, Brest elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt két összekötözött öngyújtóval egy üzenetet dobtak az erkélyére, amelyben azt állt: „Te büdös kurva!”

Amikor az egyik edzés után (amelyen kisebb ínszalag-sérülést szenvedett) azt tapasztalta, hogy kutyaszarral kenték össze a szélvédőjét.

És még nem volt vége…

„Hazaérek és hallom, hogy csengetnek. Kimegyek, de sehol senki. Aztán hallom, hogy valaki áll az utcán és kiabál. Kimegyek a teraszomra, és valószínűsítem, hogy ugyanaz, aki feldobta az üzenetet, mert ugyanazok a szavakat kiabálja” – mondta.

„Még soha sem tapasztaltam, hogy az emberek ennyire durván viselkedjenek velem, de ez nagyon-nagyon bosszantó volt. Már az a tény is, hogy tudja, hol lakom. Nagyon-nagyon kellemetlen” – tette hozzá Burgaard.

Hogy ez hozzájárult-e a kudarchoz, azt nem tudni, de a Metz végül simán elbukta a Brest elleni párharcot és kiesett a BL-ből.
Burgaard 2011 óta 119 válogatott mérkőzést játszott, 2013-ban tagja volt a világbajnoki bronzérmes válogatottnak.

Kapcsolódó cikk: