LABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: folytatódik az öldöklő csata

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a playoff nyolcadik fordulójával folytatódik, és a hátralévő három fordulóban még mindig nyílt az aranycsata a címvédő Midtjylland és a trónkövetelő Bröndby között.

Superliga playoff nyolcadik fordulójának mérkőzései. Fotó: Superliga.dk
Superliga playoff nyolcadik fordulójának mérkőzései. Fotó: Superliga.dk

FELSŐHÁZ

VASÁRNAP
13.00:
Midtjylland – Randers

Kicsit zűrössé vált ismét a bajnokság a Midtjylland számára, a címvédő egy hete lerendezhette volna a dolgot, ám miután 3-1-re kikapott a Bröndby otthonában, a felek között ismét egy pontra csökkent a különbség.

Ez azt jelenti, hogy a Midtjylland csak akkor nyugodhat meg, ha vasárnap nyer a Randers ellen. Kérdés, hogy a Dán Kupa döntőjében fölényes, 4-0-s sikert arató vendégek mennyire lesznek harapós hangulatban.

A szezonbeli három meccs közül kettőt a címvédő nyert meg, míg a legutóbbi, április 19-i csapta gól néküli döntetlent hozott. Ami megnyugtató lehet a Midtjyllandnak, hogy a riválistól 2012 őszén (!) kapott ki legutóbb: akkor előbb a bajnokságban, majd a kupában is 2-1-es vereséget szenvedett.

Tippünk: 1

16.00: FC Köbenhavn – Bröndby

Használhatnánk nagy szavakat, hogy itt a lehetőség, és az FCK még akár ezüstérmes is lehet, ha nyer, de a csapat olyan hektikus szezont futott eddig, hogy a csapatnál minden bizonnyal már egy szerény bronzocskának is örülnének.

Az biztos, hogy a Bröndby két 2-1-es sikerét követően meglepő volt a legutóbbi, április 11-i 3-1-es FCK-siker – pláne idegenben.

A hazaiaknak igazából azért lenne égető szüksége a győzelemre,. hogy a 4. helyen ólálkodó AGF-et távol tartsa magától, ezért mondhatni, hogy nyomás nehezedik Jess Thorup csapatára is. A keretből egyedül Viktor Fischer bajlódik sérüléssel.

A Bröndbynek is kell a győzelem, hiszen még reális az esély a bajnoki cím megszerzésére. Peter Bjur sérülés, Josip Radosevic eltiltás miatt nem játszhat.

Tippünk: X

18.00: AGF – Nordsjaelland

Fontos mérkőzés vár az Aarhusra, hiszen a negyedik helyen álló csapat mindenképpen szeretne ősszel európai kupamérkőzést játszani, és egyelőre még van öt pont előnye a rivális Nordsjaelland előtt.

A hazaiak középpályása, Patrick Olsen nem is titkolta, mennyire fontos lenne a győzelem.

„Rendkívül sokat fog jelenteni mindenki számára, mert az egész szezonban ez a fő cél. Kétségtelen, hogy ha most nyerünk, akkor elérjük célunkat” – mondta.

Ami bizonytalanságra adhat okot, az a gyenge mérleg: az idei három meccs mindegyikén kikaptak ugyanis a Nordsjaellandtól – ideje, hogy megszakadjon a gyenge széria.

Tippünk: 1

Superliga felsőház állása a 29.forduló után. Fotó: Superliga.dk
Superliga felsőház állása a 29.forduló után. Fotó Superliga.dk

ALSÓHÁZ

PÉNTEK
19.00: Vejle – OB

A múlt héten nagy megkönnyebbülést okozhatott az OB és a Vejle csapatainak, hogy három körrel a dán bajnokság vége előtt kiderült, nem eshetnek ki a második vonalba.

A pénteki meccsen az idei formát tekintve a hazaiaknak áll a zászló, hiszen a szezonbeli három, egymás elleni meccs mindegyikét a Vejle nyerte úgy, hogy gólt sem kapott (1-0, 2-0, 1-0).

A hazaiaknál Denis Kolinger eltiltás, míg a csapatkapitány Jacob Schoop, illetve Tobias Mölgaard sérülések miatt hiányzik.

A vendégeknél Alexander Juel Andersen eltiltása lejárt, Oliver Christensen ismét edzésbe állt, és a dán sajtó szerint Mandé Sayouba rovására vissza is veheti helyét a kezdő tizenegyben. Ryan Johnson Laursen, Troels Klöve és Janus Drachmann szereplése viszont kétséges.

Tippünk: X, 1

VASÁRNAP
14.00:
AaB – Horsens

Az Aalborg is az alsóház legjobb csapata szeretne lenni, hiszen az még Európa Liga-szereplést is érhet, ehhez a tökutolsó Horsenst kötelező lenne legyőzni.

A hazaiaknál jó hír, hogy újra számolhat a szakvezetés Lucas Andersen és Oscar Hiljemark játékával, Jakob Ahlmann és Mathias Ross visszatér az eltiltást követően, így csak Pedro Ferreira szereplése kérdéses.

A vendégeknél Jannik Pohl és Jonas Thorsen sérült.

Tippünk: 1

HÉTFŐ
19.00:
SönderjyskE – Lyngby

A SönderjyskE hosszasan készült a kupadöntőre, végül címvédés helyett egy súlyos, 4-0-s vereségbe szaladt bele, így megnyugvást csak egy jó bajnoki hajrá jelenthet. Egy Lyngby elleni sikerrel még élhet a remény a 7. hely megszerzésére.

A szezon eddigi három mérkőzésén minden eredmény volt már: októberben 2-2-es döntetlen, márciusban egy 4-1-es Lyngby-siker idegenben, majd április 21-én egy ugyancsak idegenbeli SönderjyskE-győzelem (1-0). A kupában – még a nyolcaddöntőben – utóbbi csapat nyert.

Tippünk: 1

Superliga alsóház állása a 29.forduló után. Fotó: Superliga.dk
Superliga alsóház állása a 29.forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kiemelt kép: Superliga.dk