KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Markussen a veszprémi lakhatása miatt aggódik

A világ- és Európa-bajnok átlövő a koronavírus miatt nem tud Magyarországra látogatni.

Három olyan játékos is akad a dán férfi kézilabda-bajnokságban, aki júliusban külföldre távozik, azonban a jelenlegi koronavírus-járványban mindhárman bizonytalanok a jövőt illetően.

Balról jobbra N. Markussen, J. Hansen,L. Møller.
Fotó: Ritzau Scanprix/TV 2 Sport

Egyikük Nikolaj Markussen, a Bjerringbro-Silkeborg 31 éves, világ- és Európa-bajnok balátlövője, aki a Telekom Veszprémnél folytatja pályafutását.

A dán TV2 szerint a kézilabdázó úgy tervezete, hogy egy tavaszi szabad hétvégén elutazik a magyar városba, hogy házat keressen, de ezt a világjárvány okozta helyzet megakadályozta.

Nagyon bizonytalan minden, különösen így, hogy nem utazhattam el Magyarországra. Nem tudom, hol élek majd. Online pedig nehéz keresgélni, főleg, hogy a magyar nyelvtudáom nem éppen szárnyaló” – nyilatkozta a dán portálnak.

A lap felvetette, hogy a koronavírus számos klubnak – többen között a Veszprémnek is – pénzügyi problémákat okozott.

Markussen azt mondta, ő nem kapott olyan híreket, amelyek miatt plusz aggodalomra lenne oka a váltással kapcsolatban.

Tudom, hogy a klubnál elfogadták a fizetéscsökkentést, így az nem ér váratlanul. Inkább a bizonytalanság okozta frusztráció a legnagyobb probléma, amikor az ember nem tudja, mikor, mit tud megtenni majd” – tette hozzá.

A lap kiemelte, hasonló problémával küzd Lasse Møller, a A GOG balátlövője, aki a nyáron a Flensburg-Handewitt játékosa lesz, és szintén megoldatlan még a lakáshelyzete.

„El kellett volna mennem lakást keresni, de mire elhatároztam magam, lezárták a határt. Remélem, találok valamit a neten. Ellenkező esetben vagy Gudméből kell ingáznom vagy az utcán kellene élnem. Nincs sok mindenre szükségem…” – mondta mosolyogva.

A Bjerringbro-Silkeborg világbajnok jobbszélsője, Johan Hansen is távozik, ő a Hannover-Burgdorfban folytatja a pályafutását.

Kiemelet fotó : Fotó: Ritzau Scanprix/TV 2 Sport