KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Még egy dán edzőt szerződtethet a Győri Audi ETO KC

Dán lapértesülés szerint nem egyedül érkezik a nyáron a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatához Ulrik Kirkely edző, aki magával viszi odensei asszisztensét, Kristian Danielsent is.

Kristian Danielsen Győrbe tart a dán források szerint. Fotó, Kiemelt kép: Frank Cilius / Ritzau Scanpix
Kristian Danielsen Győrbe tart a dán források szerint. Fotó, Kiemelt kép: Frank Cilius / Ritzau Scanpix

A dán Tv2 azt írta, Kirkely eddig két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet aratott (amelyeket akár mindkét fronton megtoldhat majd egy-egy sikerrel tavasszal), és ezeket Danielsennel az oldalán sikerült elérnie. Így aztán nem lenne meglepetés, ha a magyarországi kalandban is a segítségét kérné.

A portál szerint az Odense mindent elkövetett, hogy legalább Danielsent megtarthassa, a tárgyalások már ügyvédek bevonásával történtek, de úgy tűnik, a klubváltás valósággá válthat.

A 34 éves szakember ugyan nem számít közismert arcnak a dán közvélemény számára, de a fiatal edzőt kézilabdakörökben nagy tisztelet övezi szakmai színvonala miatt, és az Odense számos sztárja is kimondottan kedveli. Kristian Danielsen rutinos edzőnek számít Dániában, 26 évesen már a skandeborgi női liga csapatnál a vezetőedzői posztot is kipróbálhatta. Jelenlegi klubjához Jan Pytlick invitálására érkezett, 2019 nyarán.

Ugyan hivatalosan még egy szezonra – 2024 nyaráig – érvényes szerződése van, az ügyvédjével együtt úgy gondolják, az felbontható, és Danielsen bejelentette a klubvezetésnek, hogy a nyáron Győrbe szeretne költözni.

Az Odense igazgatója, Trine Nielsen nem kívánt foglalkozni sajtóértesülésekkel, de azt megerősítette, hogy más klubok is érdeklődnek iránta.

„Nagyon elégedettek vagyunk Kristiannal, és szeretnénk megtartani. Jelenleg nincs más mondanivalóm” – közölte.

Kristian Danielsen nem kívánt nyilatkozni a jövőjéről.

Az Odense Handball jelenleg vezeti a dán női bajnokságot, és még a Bajnokok Ligájában is áll, ahol,a norvég Storhamar ellen vívhatja ki a negyeddöntőbe jutást.

Kapcsolódó tartalom: