KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: feltámadna a Bröndby, kapaszkodna az FCK

A 19. fordulóval folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság 2022-23-as idénye. Kilábal-e a 4-0-s bajnoki vereségből a Viborg, és feláll-e a 4-0-s EL-zakóból a Midtjylland?

3F Superliga 2022/2023 Fotó / Kiemelt kép: Superliga.dk
3F Superliga 2022/2023 Fotó / Kiemelt kép: Superliga.dk
PÉNTEK
19.00:
Nordsjaelland – OB

Egy hete nem hittük volna, hogy a listavezető Nordsjaelland nem tudja majd legyőzni a tökutolsó Lyngbyt, és lám, mégis ez történt. Igaz, az első helyezett a 92. percig vezetett, de ez is kevés volt a sikerhez.

Ezúttal hazai pályán, az eltiltott Adama Nagalo nélkül, az Odense ellen javíthat, de a vendégek elég jó sorozatban vannak, hiszen a legutóbbi tíz bajnokin nem kaptak ki. Andreas Alm csapata egy csúnya 0-0-val kezdte a tavaszt a Randers ellen, egy döntetlennel azonban most lehet, kiegyezne. Yankuba Minteh betegsége után ismét edzésbe áll, így pénteken várhatóan leül a kispadra.

Tippünk: X, 1

VASÁRNAP
14.00:
Horsens – Viborg

Melyik csapat tud talpra állni, ez a kérdés az első vasárnapi mérkőzésen: egy hete a Horsens és a Viborg is csúnya pofonba nézett bele. A hazaiak a Bröndby vendégeként szenvedtek sima 5-2-es vereséget, míg a második helyezett Viborg hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a Midtjyllandtól.

A Nordstern Arenában legutóbb majdnem hat éve találkoztak a felek, 2017 májusában, még a másodosztályban a Horsens győzött 1-0-ra.

Tippünk: X, 2

14.00: Randers – Lyngby

Kicsit lassan akar kilábalni a válságból a Randers, amely úgy áll a bajnokság 7. helyén, hogy szeptember 18-a óta nem tudott meccset nyerni. Azóta nyolc meccsen maradt nyeretlen, a legutóbbi kettőt gól nélküli döntetlennel zárta.

Thomas Thomasberg edző annak örülhet, hogy sem eltiltás, sem friss sérülés nem hátráltatja (Frederik Lauenborgra már hosszú ideje nem számíthat), így egy győzelemmel visszajuthatna a legjobb hat közé.

A Lyngby egy váratlan pontszerzéssel nyitott, a Nordsjaelland ellen Alfred Finnbogason lett a hős a hosszabbításban szerzett góljával. A csapatnak nélkülöznie kell az eltiltott Tochi Chukwuanit.

Tippünk: 1

16.00: FC Köbenhavn – AaB

Nagyszerűen kezdte a tavaszt az FCK, amely 3-0-ra győzött Silkeborgban, és miután a riválisok botlottak, közelebb került a Nordsjaelland-Viborg kettőshöz.

Az AaB ugyanakkor 1-0-ra kikapott az otthon az AGF-től, és nagy bajban van, mert nem látszik a kiút a kiesés felé vezető útról. Ráadásul a csapaton belül is akadnak problémák, a szerdai EkstraBladetben a svéd edző, Erik Hamrén módszereit kérdőjelezték meg.

Állítólag a szakember angolul tartja az edzéseket, amelyeket a lapnak nyilatkozó névtelen források szegényesnek és ódivatúnak mondanak.

Tippünk: 1

Reklám

A VEO kamerák Ambassadör partnere a Dániasport.hu. A legkedvezőbb ajánlatért keressen minket! : info@daniasport.hu

18.00: AGF – Silkeborg

Győzelemmel rajtolt az AGF, amely kihasználta a múlt pénteki szélvihart és az aalborgi sikerrel egyből az ötödik helyen találta magát. Ezúttal ismét egy felsőházba tartó riválissal meccsel, azaz Uwe Rösler csapatának fontos lenne a pontszerzés. Újabb sérülésekről nincs hír, Eric Kahl és Benjamin Hvidt régóta sérült.

A Silkeborg sima hazai vereséggel kezdett, Kent Nielsen csapata ugyan mindkét félidő elején dominált és helyzeteket alakított ki, de az FCK volt olyan jó csapat, hogy a hibákat azonnal megbüntette.

A 3-0-s vereség miatt a Silkeborg kicsúszott a legjobb hatból, és a szakvezetés a mostani meccs előtt is gondokkal küzd, hiszen Niclas Holm Pedersen mellett Gustav Dahl is kidőlt fejsérüléssel.

Tippünk: X, 1

HÉTFŐ
19.00:
Midtjylland – Bröndby

A Bröndby kiválóan kezdte a tavaszi szezont, hiszen Jesper Sörensen csapata hazai pályán 5-2-re verte a Horsenst. A győzelemre nagy szüksége volt, miután a csalódást keltő tizedik helyen vonult téli szünetre, ám a Discovery szakértői, Flemming Povlsen és Mikkel Bischoff úgy vélik, hogy a klub a rossz őszi szezon ellenére is az első hatban végez.

Ehhez kellenének meglepetéspontok is, például a Midtjylland otthonában. Lehet is rá esélye, mert nem kizárt, hogy az FCM-et megviselte az Európa Liga-búcsú: a lisszaboni 1-1 után ugyanis csütörtökön otthon súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Sportingtól.

Tippünk: X

A 3F Superliga állása a 18. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 18. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó tartalom: