KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Szárnyakat kapott a RB Leipzig dán játékosa.

Mondhatnánk azt is, aki a Red Bull Leipzig játékosa az könnyen kap szárnyakat, de a dán Yussuf Poulsen helyzete nem rég még nem tűnt ilyen rózsásnak.

Még áprilisban röppentek fel olyan hírek, miszerint a dán játékos távozni szeretett volna a német csapattól, mert kevés játéklehetőséget kapott.

Yussuf Poulsen  Fotó: Jan Woitas / Ritzau Scanpix
Yussuf Poulsen nem töltötte tétlenül a kényszerszünetet, ez látható a képen is. Fotó: Jan Woitas / Ritzau Scanpix

A Tottenham elleni BL-párharc is csak ezt a hírt erősítette meg, hiszen az angol csapat vezetőedzője Jose Mourinho kifejezetten dicsérte a játékost a londoni mérkőzés után, és utalt arra, szüksége lehet ilyen kvalitású játékosra.

“Nekem nem volt ilyen szintű játékosom a padon, mint Yussuf Poulsen’-mondta Mourinho, aki dicsérte a dánt, mert csereként beállva változtatta meg a mérkőzés intezitását.

Tudtam, hogy valamit tennem kell

Yussuf Poulsen RB Leipzig
A két hónapos szünet mindent megváltoztatott.

A kényszerszünetet arra használta fel, hogy jobbá tegye a kondícióját, illetve a kapu előtti helyzetek, minél sikeresebb befejezésre koncentrált.

“Elég ambíciózus vagyok ahhoz, hogy ne adjam csak úgy fel. Tudtam valamit tennem kell azért, hogy megváltoztassam a dolgokat.”-mondta a dán csatár, aki már a szünet utáni első mérkőzésen a Freiburg ellen kezdőként és csapatkapitányként kapott szerepet, amit egy góllal meg is halált az 1-1-re végződött mérkőzésen.

Nem volt szükségem arra, hogy valaki megmondja mit kell tennem, tudtam magamtól is”-mondta Yussuf Poulsen.

Arra a pletykákra is reagált miszerint távozna a RB Leipzigtől.

A valóság tartalma 0,0”– jelentette ki határozottan a játékos.

250 mérkőzés a RB Leipzig színeiben.

Még csak 25 éves vagyok. Szeretek itt lenni, 250 meccset játszottam a klub színeiben, ez nagy dolog számomra, erre igazán büszke is lehetek” – mondta a klub honlapján a mérkőzés után.

Poulsen nem adta alább a Szalai Ádám nélkül felálló Mainz ellen sem a hétvégén. Egy góllal, két gólpasszal vette ki a részét az 5-0-ás idegenbeli győzelemből.

A vasárnapi mérkőzésen Gulácsi végig pályán volt. Jó hír, hogy az utolsó félórára Willi Orbán is játéklehetőséget kapott a RB Leipzigben.

Kapcsolódó cikk:

Kiemelt kép: Jan Woitas / Ritzau Scanpix

Forrás. Tv2sport.dk