KÉZILABDAKIEMELT HÍR

DHF nem változtatta meg az eredeti döntését.

A dán kézilabda szövetség legfelsőbb képviselő testülete hétfőn este ülésezett, és nem változtatta meg az eredeti döntését.

Azért gyűltek össze egy rendkívüli ülésen a DHF tagjai, hogy eldöntsék jóváhagyják-e a profi liga határozatát.

Újra döntött a DHF, megerősítették a az első fokú határozatukat. Fotó DHF.

Mint ismert, a profi liga döntését a három kieső csapat megfellebbezte.
Nordsjælland, EH Aalborg és az Odder Håndbold( férfi nb1/B) csapatai szerint nem volt jogköre a profiknak meghozniuk a döntést, ezért ügyvédhez fordultak.

A keresetüket elfogadták, majd új tárgyalást tűzött ki a DHF. Ezúttal a legfelsőbb testület, az amatőr klubokat magába foglaló liga képviselőinek véleményére is számítottak.

A legfelsőbb képviselő bizottság jóváhagyta a profi liga határozatát:

-a bajnokságot befejezettnek tekinti

-bajnok a Team Esbjerg és az Aalborg

-kiesett az Aalborg EH a nőknél, a férfiaknál a Nordsjælland

-feljutott a ligába a Vendsyssel csapata és a TMS Ringsted

Per Bertelsen a DHF elnöke elégedett a döntéssel, viszont nagyon sajnálja, hogy ilyen körülményesen és hosszan tartott meghozni a végleges döntést.
”Mindenkit a kézilabdában rendkívül rosszul érintett egy ilyen hosszadalmas ügy. Megtettünk mindent a paragrafusok szerint az ügyvédekkel, de mégis keletkezett egy kiskapu amibe az érintett csapatok bele kapaszkodtak, és nem fogadták el a profi liga döntését”- melyet szerinte nekik kellett volna meghozni. “A legjobbat akartuk, ez a klubok döntése. Jövőben tanulnunk kell ebből az incidensből, mert rosszat fényt vetett ránk.

Természetesen nem nyugtatta meg a döntés három csapat képviselőjét, így már pénteken jelezték is, ha a döntés számukra kedvezőtlen lesz, már pedig az lett, azonnal fellebbeznek a DHF fellebbviteli szervezeténél a Dán Sport Szövetségnél.

Itt tart továbbra is az ügy jelenleg, nem tudni, mi lesz a következő lépés, de várhatóan az elégedetlen klubok élnek a fellebbezés lehetőségével.

Kiemelt kép: dhf.dk