KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

Megdőlt az átigazolási csúcs Dániában!

Klubcsúcsot döntött az FC Koppenhága.

Pep Bielt fotó: BT.dk

Megtalálta a Hoffenheimbe szerződött Robert Skov utódját az FCK labdarúgócsapata, amely 5,3 millió euróért szerződtette a Real Zaragoza 22 éves középpályását, Pep Bielt. Ezzel ő lett a fővárosi klub történetének legdrágább játékosa.

A spanyol lapok szerint a Real Zaragoza nem szándékozott eladni játékosát, pontosabban inkább kivárásra játszott, és felsrófolta az árát.

Miután a klub az eredeti ajánlatát elutasította, a dánok újabb milliót hozzátéve 5,3 milliót fizettek, plusz az esetleges továbbértékesítés után is járna némi aprópénz.

Pep Biel összesen 24 mérkőzést játszott a Zaragozában, hat gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Már a hátvégén be is mutatkozhat

Tudjuk nem szokványos az, hogy egy fiatal spanyol játékos a dán bajnokságba igazoljon. Pep egy nagy munkabírású, egy az egy elleni játékban is kiváló bal lábas játékos. Egyenesen a Zaragosa edzőtáborából érkezett hozzánk erőnléti gondjai nincsenek, ezért már a hétvégén is számíthatok rá. Még nem kész játékos ezért szeretnénk segíteni neki abban, hogy még komplettebbé váljon.– mondta róla az FC Koppenhága vezetőedzője Ståle Solbakken.

A játékos fizetése eléri az éves 500.000 eurót, ami szinten rekord összegnek számít a dán bajnokságban.

Pep Biel Mas Jaume
22 éves
Posztja: Támadó középpályás
Nemzetisége: Spanyol
Előző klubjai:  Rayo Vallecano B, Llosetense, Mallorca B, Almudévar

Dániai bemutatkozására nem kell sokat várni, szombaton a SønderjyskE ellen idegenben vív bajnokit a csapat, kedden pedig már a szerb Crvena zvezda elleni BL-meccsen léphet pályára.

Forrás: bt.dk , tippsbladet.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!