LABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: menetelő FCK, visszatérő Korcsmár

Péntektől hétfőig a negyedik fordulóval folytatódik dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a 3F Superliga 2019–2020-as szezonja.

PÉNTEK
19.00:
Silkeborg–Hobro

Érdekes mérkőzéssel nyit a dán élvonal 4. fordulója, hiszen a három mérkőzését elveszítő, 1-9-es gólkülönbséggel álló Silkeborg a három döntetlennel kezdő Hobrót fogadja.

Peter Sørensen, a vendégek edzője korábban edzőként dolgozott a riválisnál, és óva inti csapatát az elbizakodottságtól. „A Silkeborg gyors futballt játszik, a játékosok nagyszerűen járatják a labdát, ezt nekünk a védekezésben meg kell tudnunk oldani. És akkor arról nem is beszéltem még, hogy sokkal jobban kellene támadnunk” – nyilatkozta a szakember a klub honlapján.

Hozzátette, az ellenfélnél Pål Alexander Kirkevold, Emmanuel Sabbi és Edgar Babayan nem rossz csatárok, ugyanakkor neki komoly problémát okoz, hogy nem számíthat a nyáron igazolt csatárára, Mads Hvilsomra, aki még az első, Aarhus elleni mérkőzésen sérült meg, é a vizsgálatok szerint legalább három-négy hónapos rehabilitáció vár rá.

Azért annyira nem lehet rossz csapat a Silkeborg, hogy négy forduló alatt is pont nélkül maradjon, megajánlunk neki egy esetleges ikszet. Hátha.

Tippünk: X, 2

SZOMBAT
16.00:
SønderjyskE–København

Három forduló után a bajnokság egyik üde színfoltja a SønderjyskE, amely még veretlen (legyőzte a Randerst és a Lyngbyt, döntetlent ért el Aalborgban), és 7 pontjával a 4. helyen áll.

Szombaton várhatóan telt ház előtt fogadja a Bajnokok Ligájára készülő fővárosi csapatot. Első igazán komoly teszt előtt áll, Glen Riddersholm csapata ugyanis a bajnok és hibátlan mérleggel listavezető FCK-t látja vendégül a Sydbank Parkban.

Jó szereplés ide vagy oda, meglepődnénk, ha nem a koppenhágaiak nyernének: a legutóbbi 38, egymás elleni élvonalbeli mérkőzés közül mindössze egyszer nyert a SønderjyskE. Igaz nem is olyan régen, 2017. november 19-én, hazai pályán, 3-0-ra.

Nagy kérdés, milyen csapattal áll ki Ståle Solbakken, hiszen fél szemmel már a keddi Bajnokok Ligájára is figyelniük kell, ahol a belgrádi Cverena Zvezda lesz az ellenfelük. Mind a két új szerzeményük Brian Oviedo ( Southaptontól) és Pep Biel ( Real Zaragozától) is a csapat rendelkezésére áll szombaton délután.

Tippünk: 2

VASÁRNAP
12.00:
Randers–Nordsjælland

Itt az ideje, hogy a Randers végre megmutassa erejét: az előző szezonban csak az alsóházban szerepelt csapat hiába szerzett már öt gólt (amivel jelenleg a hatodik legeredményesebb), ha a SønderjyskE elleni 2-1-es vereséget két 2-2-es döntetlen követett a Brøndby, majd a Hobro ellen. A Nordsjælland egyedül a címvédő FCK otthonában kapott ki 2-1-re, emellett 3-0-ra nyert a Horsens otthonában, majd 2-0-ra verte pályaválasztóként az Esbjerget.

Hogy miért bízunk a Randersben? Nos, a legutóbbi hét alkalomból mindössze egyszer kapott ki otthon a riválistól, míg a Nordsjælland ha idén gólt kapott, veszített. Mondjuk három mérkőzés után ebből azért nem kéne levonni komoly következtetést, de az 1-es tippünkhöz mégiscsak kapcsolódhat.

Tippünk: 1

14.00: Esbjerg–OB

Győzelem nélkül áll az Esbjerg is, amely hazai pályán abban bízik, hogy a szintén nem acélos, három ponttal rendelkező Odensét végre legyőzi. A vendégek három meccsen hét gólt kaptak (a második legtöbbet idén), ezen talán segíthet Jeppe Tverskov visszatérése, a 26 éves védő eddig combsérülés miatt hiányzott, de a héten már edzett, és úgy tűnik, készen áll a játékra.

„Minden jól ment, kissé elfáradtam, de ez teljesen normális egy ilyen kihagyás után. Készen állok” – nyilatkozta a Fyens.dk portálnak.

Tippünk: 1, X

16.00: Brøndby–Horsens

Nagyszerűen rajtolt a Brøndby, amely három forduló után hét ponttal a 3. helyen áll, és hazai pályán abszolút esélyesként fogadja a Horsens csapatát. A felek legutóbbi 11, egymás elleni csatájából mindössze egyet nyert meg a Horsens, igaz, azt éppen a legutóbbi Brøndby Stadionbeli fellépése alkalmával, 2018. szeptember 30-án (1-2).

A hazaiak fáradtak lehetnek, hiszen csak hosszabbításban jutottak tovább az Európa Liga selejtezőjében a lengyel Lechia Gdansk ellen, de éppen az a fantasztikus siker adhat egy újabb nagy lökést – szerintünk ezt a meccset is behúzzák!

Tippünk: 1

18.00: Midtjylland–AaB

Három meccsen aratott három győzelem után hazai pályán mi mást várhatnánk, mint Midtjylland-győzelmet?! Az Aalborg a legutóbbi hét idegenbeli mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, a az FCM otthonában pedig 2014 áprilisa ót nyeretlen.

A hazaiaknál nem lesz még ott a pályán Korcsmár Zsolt, de jó hír, hogy a magyar válogatott védő 2018. szeptemberi sérülés óta végre visszatért az edzésekre. „Az a tervem, hogy idén már pályára is lépek, de tudom, hogy muszáj lépésről lépésre haladnom” – nyilatkozta.

Tippünk: 1

HÉTFŐ
19.00:
Lyngby–AGF

Az Aarhus még mindig az első győzelmére vár, de David Nielsen edző abban bízik, hogy éppen korábbi klubja, a Lyngby otthonában sikerült végre begyűjteni a három pontot. Az újonc ugyan győzelemmel rajtolt, de azóta két vereséget is begyűjtött, ráadásul úgy, hogy a hét kapott gólból hatot is az utolsó félórában nyelt be. Azaz a hajrára kellene nagyon odafigyelni.

Talán sikerül is.

Tippünk: 1, X

A Superliga állása 3.forduló után.

Forrás: superliga.dk