LABDARÚGÁS

Női labdarúgás: Új, történelmi jelentőségű szponzori megállapodás a női bajnokságban.

A tavalyi bajnok a Brøndby csapata lett Archív fotó: Tv2 Sport

A Gjensidige biztosító társaság lesz a fő és névadó szponzora a dán női labdarúgó bajnokságnak. Három évre 800 ezer eurót fizetnek.

Az új neve a dán női foci ligának Gjensidige Női labdarúgó-bajnokság.

A biztosító társaság egyúttal fő szponzor is lesz, így fontos szerepet játszik majd abban, hogy a dán női labdarúgás tovább fejlődjön a jövőben.

Ez fantasztikus, hogy mi egy ilyen hosszú távú szerződést tudtunk kötni a Gjensidige Biztosító társasággal. Az ő támogatásuk nagy segítség lesz a már így is gyorsan fejlődő női labdarúgásunknak, akik 2017-ben EB-döntőt játszottak.-jelezte elégedettségét a dán labdarúgó szövetség sajtótájékoztatóján Nicolai Kaas Nordstrøm

A három éves szerződés történelmi jelentőségű a dán női labdarúgás eddigi történetében.

A dán tv2 információja szerint a három éves szerződés 800 ezer euróba került a biztosító társaságnak. A DBU (dán labdarúgó szövetség) már közel volt egy megállapodáshoz, amit egy sportfogadással foglalkozó céggel kötött volna, de a Biztosító Társaság kétszeres ajánlattal érkezett- informálta a dán tv2-t a forrása.

Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk a fő és névadó szponzora a dán női labdarúgásnak. Nagyon jó lehetőséget látunk a közös munkára a dán labdarúgó szövetséggel. Boldogsággal tölt el minket, hogy hozzájárulhatunk a dán női labdarúgás fejlődéséhez.– mondta a sajtótájékoztatón Mats C. Gottschalk Gjensidige Dánia igazgatója.

Az új fő és névadó szponzorációval, a dán női liga egy új “brand” stratégiát hoz majd magával, és ezzel jobb lehetőséget biztosít majd a kluboknak és a szurkolóknak is.

A Gjensidige dán-női labdarúgó liga augusztus 4-én 13-órakor indul útjára 8 csapat részvételével.

Forrás: dán tv2 sport, dbu.dk , Kiemelt fotó dbu.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!