KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Megkapta büntetését a Koppenhága edzője.

Súlyos sportszerűtlenség miatt a dán kézilabda szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette a Koppenhága csapatát.

Claus Mogensen (KBH)

Mint arról már korábban beszámoltunk a dán fővárosi csapat gyúrója (a csapat hivatalos D személye) az edző kérésére megnyomta az időkérő gombot az ellenfél, Nykøbing támadásánál.

Az esetről azóta videó is készült, amely itt tekinthető meg a dán tv2 sport oldalán:https://sport.tv2.dk/haandbold/2019-09-06-koebenhavn-traener-faar-karantaene-efter-omstridt-sag

A Fegyelimi Bizottság elsőre nem tudta meghozni ítéletét, mert az ügyre több időt szerettek volna szánni, ezért pár napos halasztást kértek.

Tegnap megszületett a döntés, ezért Claus Mogensen-t az edzőt, mint a jegyzőkönyvben feltüntetett hivatalos B személy, két mérkőzésről szóló eltiltást és 3000kr (400 euró) pénz büntetést kapott. A hivatalos D személy ( a gyúró), aki lenyomta a Time Out gombot, pedig 1500kr( 200 euró) pénz bírságot és egy meccsre szóló eltiltást kapott. A csapatuk, a Koppenhága Kézilabda klub pedig a perköltséget 8771kr (1169 eurót) kell megfizetnie.

Többen is a klub mellett állnak

Megkaptuk a döntést ezt meg tudom erősíteni, de mivel ezzel nagyon nem értünk egyet, megvizsgáljuk a felebbezés lehetőségét-mondta a Janni Møller Thomsen a klub igazgatója a dán tv2 sportnak.

Továbbra is nagyon megosztja a dán kézilabdás társadalmat az eset, több játékos is a véleményét osztja meg különböző csatornákon, hiszen szerintük az edző nem hibáztatható, mert a csapatáért küzdött, de annál inkább a szabályalkotók, akik ezt lehetővé tették.-áll Henrik Møllgard Twitter bejegyzésében, melyet Mikkel Hansen is megosztott.

Az mérkőzés eredménye : Nykøbing-København 28-26.

Forrás: Tv2 sport, Twitter,

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!