LABDARÚGÁS

Női Labdarúgó VB: Az év női aranylabdása kihagyja a világbajnokságot.

Tegnap elkezdődött Franciaországban a női labdarúgó világbajnokság, ahol a nyitómérkőzésen a házigazdák 4-0-ra verték Dél-Korea csapatát.

Ma este a norvég női válogatott is pályára lép Nigéria ellen. A mérkőzés érdekessége, hogy az északi csapat aranylabdás sztárja, Ada Hegerberg bojkottálja a válogatott fellépéseket.

A május 18-án, Budapesten rendezett Bajnokok Ligája döntőben, a Lyon színeiben 16 perc alatt 3 gólt rúgó norvég csatár nem elégedett a norvég szövetség által nyújtott feltételekkel.

Ada Hegerberg BL-döntőben szerzett mesterhármasával igen illusztris társaságba került hiszen csak Puskás Ferenc szerzett eddig egy Bajnokok Ligája döntőben mesterhármast.

Ada Hegerbergnek a Ballon d’Or -al

Az Európa bajnokság után lemondta a válogatottságot.

A 23-éves lyoni sztár a 2017-es sikertelen Európa Bajnokság után mindenki megdöbbenésére lemondta a válogatottságot, így nem lehetett részese annak a sikeres világbajnoki selejtező sorozatnak, amin a norvég lányok csoportelsőként jutottak ki a világbajnokságra, megelőzve az Európa bajnok hollandokat a csoportban.

Bár az okokat, miszerint elégedetlen a norvég szövetség kínálta feltételekkel, nem részletezte a norvég sajtónak, annyi kiderült egy Aftenposten-nek adott nyilatkozatából, hogy a válogatott körül tapasztalt kultúrával van problémája.

Egy nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de ez egy elkerülhetetlen lépés volt. Csak ígéretet kaptunk, hogy változások lesznek. Én szeretem a véleménymet nyíltan kifejteni. Úgy látszik, nem illek bele a válogatottat körülvevő környezetbe. – mondta az Aftenposten-nek.

A norvég női válogatottat jól ismerő újságíró, Jonas Giæver szerint, a 23 éves csatár egy olyan személyiség, aki sokat követel még az alapvető dolgokból is, de hát ezért is lett a világ legjobbja, ez a tudatosság jellemzi őt.

Amikor valami nincs rendben, Ada annak hangot is ad és nyíltan kifejti véleményét. Azt szeretné, hogy a női labdarúgás jobban el legyen ismerve hazájában. Nyitott személyiség, aki úgy érzi, hogy fontosabb annál, mint ahogy Őt kezelik a szövetségnél, talán ez is az okok között lehet.- mondta az újságíró.

Támadások keresztüzében

Martin Ødegaard,  a norvég férfi válogatott játékosa pár napja az Instagram oldalán fejezte ki nem tetszését Ada Hegerbergernek, amiért rossz színben tünteti fel a norvég szövetséget.-írja a dán Tv2 Sport

Bár a szurkolók körében igen népszerű Norvégiában, annak ellenére is, hogy sokan egoistának tartják. Nem javított megítélésében az sem, hogy néhány volt válogatott csapattársát is törölte a közösségi oldalairól, mert úgy érezte nem gratuláltak neki az aranylabda átadása után.

Nem jó ez a helyzet senkinek sem. A norvég válogatottnak szüksége lenne egy ilyen kvalitású játékosra. Egy kicsi ország vagyunk, de mégis fel tudunk nevelni egy ilyen világklasszis labdarúgót, akire az emberek és a Szövetség is büszke lehet. -elemezte a helyzetet Jonas Giæver újságíró.

2014 óta Lyonban játszik, de természetesen norvégnak érzi magát

Hiányzik a játék a válogatottban. Mindig is norvégnak éreztem magam, de nem érzem úgy most, hogy ennek a szövetségnek a rendelkezésre álljak.- mondta Hegerberg a norvég NRK-nak

forrás, foto: DR Sporten, Tv 2 Sport.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!