KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Új vezető az Odense Handbold élén

Az Odense Handbold igazgatótanácsa Hans Christian Rohdét nevezte ki az igazgatótanács új elnökévé, aki Niels Eriksen helyét veszi át. Utóbbi 2024. január 1-jével mondott le a tisztségéről. Ezzel egyidejűleg Hans Christian Rohde részvényes, így tulajdonos lesz.

Fotó  / Kiemelt kép: Odense Handbold
Fotó / Kiemelt kép: Odense Handbold


Hans Christian Rohde több mint 20 év nemzetközi felsővezetői tapasztalattal rendelkezik a gyógyszer- és biotechnológiai iparban. Széleskörű igazgatósági tapasztalattal is rendelkezik, többek között a Pentabase A/S és az InCite Robotics ApS igazgatóságaiban.

Lasse Honoré, az Odense Handball vezérigazgatója így nyilatkozott: “Nagyon várom már a Hans Christiannal való együttműködést. Az Odense Handball igazán izgalmas helyzetben van mind a sport, mind az üzlet szempontjából. Nagyon bízom benne, hogy Hans Christian segíthet az irányt kijelölni, hogy tovább építhessünk arra a fejlődésre, amelyben jelenleg is vagyunk.”


Hans Christian Rohde is optimista: “Nagyon jó benyomást szereztem a klubról, a részvényesekről és a vezetőségről. Alig várom, hogy hozzájárulhassak az Odense Handbold további fejlődéséhez. Nemzetközileg elismert klub, komoly hagyományokkal. Izgalmas lesz közösen meghatározni a jövőbeli irányt.”

Rohde több mint 20 év külföldi tartózkodás után tér haza Dániába, Odensében él, házas, két gyermeke van és nagyon kézilabdarajongó.

Az Odense Handbold a tegnapi ikasti (35-43)fellépésük elött jelentett be két átigazolási hírt.

A csapathoz a nyáron csatlakozik a norvég irányító Helene Fauske és 2026-ig hosszabbította meg szerződését a dán válogatott Helena Elver.

A két játékos aláírása azt is jelenti, hogy az Odensétől két válogatott játékos is távozik a nyáron, a dán Mia Rej és a holland Larissa Nusser.

Kapcsolódó tartalom: