KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga igazolások – Felsőházi jövés-menés

Kissé meglepő módon nem lett pozitív az összesített kiadás-bevétel mérlege a dán élvonalnak, ebben pedig komoly szerepet játszottak a 3F Superliga felsőházba igyekvő csapatok, melyek nagy harcban vannak a bajnoki címért és az európai kupaindulásért.

A 3F Superliga legérdekesebb transzferei: Magnus Mattsson (FCK) , Filip Bundgaard, (Bröndby IF) Pontus Rödin (Silkeborg) , Jonas Jensen-Abbew (AGF)
A 3F Superliga legérdekesebb transzferei: Magnus Mattsson (FCK) , Filip Bundgaard, (Bröndby IF) Pontus Rödin (Silkeborg) , Jonas Jensen-Abbew (AGF)

Teljesítmény követelte erősítés a fővárosban

Nagy kiadás, egyelőre csak potenciálra

Mindeközben arról sem szabad elfeledkezni, hogy a 27 éves Jordi Vanlerberghe a hátsó alakzat fejlődéséért, illetve mélységéért lesz felelős. Fél évvel a szerződése lejárta előtt nagyon jutányos áron tudták megszerezni a több mint 170 belga élvonalbeli mérkőzésnyi rutinnal bíró bekket. Jesper Sörensen szeretett volna egy sokoldalú, tapasztalt labdarúgó, akinek a védekezés a fő erénye, miközben a védelem tengelyében, vagy épp az előtt, mint hatos is bevethető. Ezen igényeknek abszolút megfelel a belga, akinek komoly feladat lesz játékidőt kiharcolni magának a tömött védelemben, de előtte annál inkább lehet erre esélye.

Még jobb folytatásra pályázva

A másik friss szerzemény a 20 esztendős Tobias Bach, aki a másodosztályból érkezik, miután ott remek mutatókkal indította a szezont. A bal oldali középpályás, aki balszélsőként is használható a teljesítménye alapján érthető igazolás, azonban a három védős hadrendben egyelőre nem látni a posztját, ha csak nem a baloldali tízesként fogja őt használni Rösler. Ez érthető lenne, mert egy kreatív labdarúgóról beszélünk, akinek a helyzetkialakítások és a befejezések is jól mentek az idény során.

Eladtunk, hogy vehessünk

A védelembe ennek értelmében érkezett a 23 éves Pontus Rödin. Aki korábbi svéd utánpótlás-válogatott, de az előző években a másodosztályban nyújtott konzisztensen jó teljesítményt. A nála egy esztendővel idősebb Frederik Rieper a dán harmadik vonalban volt nagyon stabil pont és érdemelte ki a fél éves esélyt, hogy most a legmagasabb szinten bizonyíthasson. A komoly erősítést azonban nem a hátsó alakzat közepe kapta, hanem a jobb széle, a visszatérő Jens Martin Gammelby személyében. A 29 éves játékos Norvégiából tér haza, oda, ahol közel százötven fellépése volt már karrierje során.

A támadószekcióban keletkezett űrt alighanem a belső fejlődés reményével töltik fel, miközben a harmadosztályban remeklő 22 esztendős Mads Larsen szerződtették az előkészítések mesterként. Hét asszisztot osztott ki esbjergi színekben és nagy potenciálról írnak esetében a helyi szakírók. Ő a szélen aligha fog remekelni, de a tízes poszton, vagy egy támadóbb szellemű nyolcasként nagy hasznát vehetik a „vörösök”. 

Nem túl hangos listavezető

FC Nordsjælland: csak a szokásos

Kapcsolódó tartalom: