KÉZILABDA

Pénzügyi problémák újra a Larviknál.

 

Ismét csőd fenyegeti a Larvikot

Nem először került a csőd közelébe a Lavik HK női kézilabdacsapata, amely hétfő este bejelentette, hogy befagyasztja alkalmazottjai bérének a kifizetését.

2015 januárjában már arról írt a norvég sajtó, hogy a klub költségvetéséből 5 millió norvég korona hiányzik, akkor a város és szponzorok segítségével sikerült előteremteni a pénzt. Két évvel később ismét pénzügyi gondok adódtak, akkor március végéig kétmillió koronát kellett előteremtenie a klubnak.

Ezúttal a pénzügyi problémák olyan nagyok, hogy a klub jelezte, nem tudja kifizetni az alkalmazottakat. A 19-szeres bajnok, 17-szeres kupagyőztes, Bajnokok Ligáját (2011) és KEK-et (2005, 2008) nyert csapat éveken át a norvég kézilabdázás zászlóshajója volt, de tavaly már csak azezüstérmet szerezte meg, jelenleg pedig csupán a 4. helyen áll hazája bajnokságában.

„Egy ideje már nem tudunk komoly bevételt termelni, ez pedig likviditási gondokhoz vezetett. Emiatt kénytelenek vagyunk azonnal felfüggeszteni a kifizetéseket. Kidolgoztunk egy menekülési tervet, de sajnos ehhez ezt az intézkedést is meg kellett hozni” – nyilatkozta Pål Albertsen klubigazgató.

Az Østlands-Posten szerint a január 24-én kinevezett Albertsen azt mondta, reméli, hogy a klub képes lesz márciusban fizetni az alkalmazottaknak, de erre nem tud adnigaranciát. A hétfő esti bejelentést követően egyik játékos sem jelezte, hogy azonnali hatállyal távozna, mindannyian készülnek a szerdai, hazai, Fana elleni bajnokira.

A csapatnál február elején edzőváltás is volt: miután Geir Oustorp jelezte, hogy a nyáron váltana, és nem maradna Larvikban, a klub vezetése egyből menesztette is, és helyére addigi segítőjét, a kétszeres olimpiai, egyszeres világ (1997) és háromszor Európa-bajnok (1994, 1996, 2002) kapus Lene Rantalát nevezte ki.

Norvég sajtóértesülések szerint a szokásos éves közgyűlésre március 14-én kerül sor, akkor vitatják meg a 2018-as évpénzügyi beszámolót. Az ülésen új igazgatótanácsot is választanak.

forras tv2sport

szerzö/ fordító daniasport.hu