KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Rasmus Lauge a BL-elődöntő után: Nagyon fáj a szívem

Rasmus Lauge csapata, a Telekom Veszprém két góllal kikapott (35-37) a Kielcétől a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A dán játékos pedig teljesen összetört a TV3 helyszíni stúdiójában.

Rasmus Lauge nyolc gólt szerzett a mérkőzésen és csapata legeredményesebb játékosa lett. Fotó: MTI
Rasmus Lauge nyolc gólt szerzett a mérkőzésen és csapata legeredményesebb játékosa lett. Fotó: MTI
Ha a klubod a Veszprém, akkor csak a Bajnokok Ligája-döntő számít, ha a neved Rasmus Lauge, akkor csak a döntő fontos számodra – írja a dán TV2.

Természetesen a veszprémi csapat kapitánya nagyon szomorú volt, hogy nem sikerült a döntőbe jutniuk. A vereség azért is fájó volt számára, mert tudták, mire számíthatnak és még is úgy érzi, saját maguk hibájából nem jutottak a fináléba

“Nagyon buta hibákat követtünk el, és most nagyon fáj a szívem emiatt, mert borzalmas butaságokat csináltunk. Dühös és csalódott vagyok” -mondta Rasmus Lauge közvetlenül a mérkőzés után a dán TV3 helyszíni stúdiójában.

Lauge rámutatott arra is, hogy tudták, a lengyel csapat sokat fog létszámfölényben játszani a mérkőzés folyamán, ezért is el kellett kerüljék a fölösleges kétperces kiállításokat. Ami nem sikerült nekik, mert nyolc kiállítást is kaptak a mérkőzés folyamán, bár szerinte több is véleményes volt.

Hozzátette nem a játékvezetőket hibáztatja emiatt, saját magukban keresi az okokat.

“Nem szabad esélyt adni ilyenkor, hideg fejjel kell játszani, okosan és nem felülnia a provokációknak. Tudtuk, erre lehetett számítani, mérkőzés előtt és a szünetben is beszéltünk róla, hogy ne hagyjuk magunkat provokálni, és hogy kétperces büntetéseket kapunk majd. Még sem sikerült, fölösleges kiállításokkal állandóan emberelőnyben tudtak játszani. Hátulról lerántás, rossz csere, arcra ütés, több két perc egymás után. Miért nem hagytuk, inkább lőttek volna és majd a kapus megfogja. Nagyon dühös vagyok”

A dán TV3 riportere és szakértője szerint talán néhány játékos mentális rövidzárlata okozhatta a butaságokat.

“Nem tudom pontosan mi lehetett, de itt Kölnben, a Final Fouron okosabban kell játszani, hideg fejjel” – mondta csalódottan Lauge, majd rátért a bronzmérkőzés jelentőségére is.

“Nem ezért jöttünk ide, de nézd meg (mutatott Lauge a szurkolókra – szerk) mennyien kisértek el minket, és fizették ki a nagyon drága jegyeket. Kötelességünk értük is játszani vasárnap.”

Rasmus Lauge azt is elmondta az interjú során, hogy az ilyen mérkőzések ennyin is múlhatnak. Szerinte mindenki hibázhat, de jobb úgy két percet kapni, ha az nem butaságért van. Példának a dán válogatottat hozta fel ahol, redukálni tudták a hibákat és a fölösleges kiállításokat. Igaz, azt is tudja, nagyon nehéz ez, mert sokszor benne van a játékban és mindenkivel előfordult már hasonló, de ezúttal nem fért bele.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: MTI