KÉZILABDA

VB-sztorik : Sander Sagosen egyetért Mikkel Hansennel

Abszolút egyetért Mikkel Hansen kifakadásával Sander Sagosen, a THW Kiel norvég klasszisa, aki szintén úgy vélekedett, nem érti, miért lesznek nézők az egyiptomi kézilabda-világbajnokságon.

Sander Sagosen és Christian O Sullivan Fotó Jonathan Nackstrand Scanpix Denmark
Sander Sagosen és Christian O Sullivan Fotó Jonathan Nackstrand Scanpix Denmark

Főleg azok után, hogy a dániai női Európa-bajnokságot, majd a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőt is üres lelátók előtt rendezték meg.

Szerintem teljesen kínos az egész, és akkor még nézők is lesznek. Abszolút támogatom azt, amit Mikkel Hansen mondott: a Nemzetközi Kézilabda Szövetség többet gondol a pénzre, mint a játékosok egészségére” – idézte Sagosent a Vg.no portál.

A norvég válogatott annak viszont örülhet, hogy egyik legjobb beállósa, a 38 éves egykori veszprémi közönségkedvenc, Bjarte Myrhol ott lesz a vébén.
Bjarte Myrhol Fotó / Patrik Stollarz Ritzau Scanpix
Bjarte Myrhol Fotó / Patrik Stollarz Ritzau Scanpix

A veterán kézilabdázó szeptember 11-e óta nem lépett pályára, de kálváriája már egy évet is felölel. Tavaly január elején súlyos bélbetegség miatt meg kellett operálni, majd tavasszal elkapta a koronavírust, ősszel pedig vállműtéten esett át.

„A vállam már egyre jobb állapotban van, a következő időszakban is javulhat néhány százalékot. Bizonyos helyzetekben még mindig visszafogom magam, hogy elkerüljem a sérülést, de ahogy jön a vébé, igyekszem majd kitolni a határaimat, és próbálok a lehető legjobban teljesíteni”nyilatkozta.

A visszatérésére csütörtökön, a dánok elleni felkészülési mérkőzésen kerülhet sor, a vébén az E csoportban sorrendben Franciaország, az Egyesült Államok és Ausztria lesz az ellenfél..

Érdekes hírek érkeztek a G csoportban szereplő csehekről is, jelen állás szerint ugyanis úgy néz ki, hogy az egyik szövetségi kapitány, Daniel Kubes nem lehet ott a vébén.

A 42 éves szakember társával, Jan Filippel együtt elkapta a koronavírust, de amíg utóbbi tünetmentesen átvészelheti a betegséget, addig Kubes esetében kétséges, hogy elég egészséges lesz-e ahhoz, hogy részt vehessen a világbajnokságon.

Jan Filip és Daniel Kube Fotó Str Scanpix Denmark
Jan Filip és Daniel Kube Fotó Str Scanpix Denmark

„Azt kell mondanom, hogy beteg vagyok. Hogy őszinte legyek, a fő cél számomra a gyógyulás. Nincs értelme könnyedén venni a betegséget. Ha öt nap múlva egészséges vagyok, nagyszerű lesz. Ha 10 nap múlva, akkor jó lesz. Ha 20 nap kell, örülni fogok, hogy meggyógyultam. De abban a pillanatban, amikor egészséges vagyok, visszatérek” – idézte Kubest a cseh szövetség honlapja.

A válogatott szerdán a Feröer-szigeteken vív Eb-selejtezőt, majd három nappal később Pilsenben fogadja ellenfelét. A csapatot a kapusedző Petr Stochl és az utánpótlás-válogatottnál dolgozó Pavel Pauza irányítja.

A svéd válogatottat is elérte a corona vírus.

Anton Lindskog Fotó archív Claus Bech Scanpix Denmark
Anton Lindskog Fotó archív Claus Bech Scanpix Denmark

A csapat újonca a német Wetzlar játékosa Anton Lindskog tesztje lett pozítív, így a szerdai Montenegro elleni mérkőzésüket lehalasztják. A játékost elkülönítették illetve a következő napok eldöntik ki kapta el a csapatban a fertőzést.

“Aggasztó helyzet. Ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy kontroláljuk a stábot és biztonságos környezetet biztosítsunk a játékosoknak – mondja Daniel Jerrhag, a válogatott orvosa.

“Párban izoláltuk a játékosokat, és ez így folytatódik vasárnapig. A cél amiben csak reménykedni tudunk, hogy a jövő héten koronamentes lesz a keret összes tagja.”- mondta csapatorvos.

“A játékosok egészsége és biztonsága az első és ez azt jelenti, hogy holnap nem utazhatunk Montenegróba. A hét hátralévő részében sem lesz semmilyen kollektív tréningünk vagy összejövetelünk, ezért más módon kell felkészülnünk” – mondta Glenn Solberg szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikk: