KÉZILABDA

Landin Kielben képzeli el a jövőjét

Miután nyert már olimpiát, vébét és Eb-t, német bajnoki címet és Német Kupát, a Bajnokok Ligája-győzelemmel teljessé tette gyűjteményét Niklas Landin.

Niklas Landin jól érzi magát Kielben Fotó:Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Niklas Landin jól érzi magát Kielben Fotó:Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
A THW Kiel dán válogatott kézilabdakapusa szerződése ezen a nyáron lejár, azaz szabadon tárgyalhatna más klubokkal. Ő azonban nem szeretne váltani.

„Még mindig nagy bennem a motiváció, hogy kézilabdázzam. Ha egyszer már a csúcson voltam, akkor szeretnék újra ott lenni. Az motivál, hogy megmutassam az értékeimet, és részese legyek Kiel és a dán válogatott sikereinek. Természetesen rengeteget gondolkodtam, de azt látom, hogy Kielben van a jövőm” – nyilatkozta a JydskeVestkysten újságnak.

Úgy fogalmazott, nem is akarja titkolni, hogy ez a klub szerepel a kívánságlistája élén.

„Kicsit tudatos az is, hogy nem azt jelentettem ki, hogy 35 évesen abbahagyom. Nem tudom, mikor jön el, egy éven belül vagy tíz év múlva. Nagyon szeretném, ha a motiváció határozná meg a jövőm. Amíg van bennem belőle, addig kézilabdázom. Ahogy most érzem, sokáig játszom” – állapította meg.

Jelenleg több rutinos egykori válogatott játékos döntött úgy, hogy hosszú karrierje végén dán klubban szerepel. De korántsem biztos, hogy Landin is arra vágyik, mint Jesper Nöddesbo, Thomas Mogensen, Anders Eggert és René Toft Hansen.

„Természetesen néha elgondolkodom azon, hogy Dániában vagy a Bundesligában kell-e befejeznem Azt hiszem, ahogy jön, úgy lesz. Remélhetőleg megkapom Kielben azt a szerződéshosszabbítást, amiről álmodom, és akkor meglátjuk, mi történik majd.”

Ami a világbajnokságot illeti, egy ilyen kaotikus év után nehéz felmérni a válogatottak erősségeit, de Landinnak pozitív érzése van Dániával kapcsolatban.

„Az edzésen érezhető, hogy mennyire éhesek vagyunk arra, hogy valami mást mutassunk a tavalyi Európa-bajnoksághoz képest. Nagy bennünk a bizonyítási vágy, ezért kellően magabiztos vagyok, szerintem jók leszünk.”

Landin, aki 2019-ben a világ legjobb kézilabdása címet is megkapta, decemberben parádézott a kölni Final Fouron, amit természetesen az EHF is megosztott a Twitteren.

https://twitter.com/ehfcl/status/1344232034542219264

Kapcsolodó cikk: