KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Svéd edzőt vásárolhat ki szerződéséből a Pick Szeged

Elveszítheti edzőjét a Sävehof férfi kézilabdacsapata, a Sportbladet információja szerint ugyanis Michael Apelgrenért rekordösszegű, 100 ezer eurós (több mint 1,1 millió svéd koronás) ajánlatot tett az OTP Bank – Pick Szeged.

Michael Apelgren Fotó: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Michael Apelgren Fotó: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

A magyar csapat már korábban bejelentette, hogy Juan Carlos Pastor a nyáron távozik, azóta számtalan pletyka látott napvilágot, többek között a Kielce legendás edzőjét, Talant Dujshebaevet is hírbe hozták a klubbal.

Most azonban a Sportbladet jól értesült forrásokból azt írta, Michael Apelgren abszolút több mint pletyka. Ugyan a szakember – aki a norvég Elverummal hatszor, a svéd IK Sävehoffal egyszer nyert bajnoki címet, tavaly pedig a svéd válogatott másodedzői posztját is megkapta – nem kommentálta a hírt, a Sävehof sportigazgatója, Jonathan Stenbäcken annyit elárult, hogy több klub is figyeli a 38 éves szakembert.

Legutóbb az izlandi sajtó írt arról, hogy a vb után menesztett Gudmundur Gudmundsson után esélyes lehet a helyi válogatott kispadjára.

Az biztos, hogy Apelgren a következő szezonra már hosszabbított, azaz a Szegednek ki kell vásárolnia a szerződéséből. A Sportbladet úgy tudja, a magyar klub a héten 100 ezer eurós ajánlatot tett, márpedig svéd kézilabdaklub sohasem kapott még ennyi pénzt játékosért vagy vezetőért.

De Sävehof egyelőre elutasította az ajánlatot, így a lap szerint a szegediek várhatóan rövidesen megemelik az ajánlatot. Amennyiben a klubok megegyeznének, jöhetne az újabb kérdés: ebben a felállásban vajon Apelgren maradhatna-e a svéd válogatott másodedzője?

Reklám:

A VEO kamerák Ambassadör partnere a Dániasport.hu.  Több mint három éves tapasztalattal, topklubok (kézilabda, labdarúgás) referenciájával rendelkezve örömmel várjuk érdeklődését. A legkedvezőbb ajánlatért keressen minket! : info@daniasport.hu