KÉZILABDA

Rasmus Lauge: borzasztó volt otthonról nézni az olimpiát

Rasmus Lauge közeledik a visszatérésre. Köztudott, hogy egy sajnálatos sérülés miatt ki kellett hagynia a tokiói olimpiát. A játékos elmondta, nagyon nehéz heteket élt át, borzasztó volt otthonról követni az eseményeket. Ráadásul ne feledjük, Lauge zsinórban a második olimpiájáról maradt le.

Rasmus Leuge hamarosan újra játszhat a Mikkel Hansennel. Fotó: Rasmus Lauge és Mikkel Hansen Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Rasmus Leuge hamarosan újra játszhat a Mikkel Hansennel. Fotó: Rasmus Lauge és Mikkel Hansen Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

„Borzasztó volt. Persze próbálsz otthonról is „segíteni”, én is nagyon szurkoltam a srácoknak. De nagyon rossz ezt kívülről figyelni, pláne, hogy a Final Fourral decemberben ugyanígy jártam” – fogalmazott a dán klasszis.

Rasmus Lauge egyébként már 30 múlt, és az utóbbi időszakban igen sokat volt sérült, ettől függetlenül számára továbbra is nagyon fontos a válogatott.

„Természetesen mindig nyitott vagyok a válogatott behívókra. De most először szeretnék százszázalékosan visszatérni, visszanyerni a sérülés előtti formámat, majd utána még magasabb szintre jutni. A kihagyás alatt is folyamatosan kapcsolatban voltam egyébként Nikolaj Jacobsennel. Nehéz megmondani, hogy mikor térhetek vissza, de ha a csapat is akar engem, és minden a tervek szerint alakul, akkor hamar ott lehetek majd a társakkal.”– mondta a játékos a dán tv2sportnak

Kilátásai jók, hiszen hamarosan 100 százalékos munkát végezhet a magyar csapatánál az Telekom Veszprémnél így számára, a válogatott visszatérés gondolata is kezd aktuálissá válni. Lauge most még nehezen tud mondani pontos időpontot, hogy mikor tér vissza a válogatottba, de talán a közelgő októberi válogatott összejövetel egy lehetőség lehet számára.

Olyan nehéz megmondani, hogy mikor állhatok vissza. Ha minden jól megy, és ha a válogatott edzője is akar engem, akkor könnyen előfordulhat, hogy készen állok majd az októberi összetartáson. Aztán meglátjuk milyen szinten leszek.” – mondta a dán férfi kézilabda-válogatott irányítója.

Rasmus Lauge 2016 -ban is lemaradt a riói olimpiáról, akkor is sérülés miatt. Ott Dánia olimpiai bajnok lett.

Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Kapcsolódó tartalom