LABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: egy csapat búcsúzik a Superligától a 34. fordulóban!

Péntektől hétfőig tart majd a 3F Superliga 34. fordulója, ahol eldől, hogy a Lyngby-Hobro párharcból ki búcsúzik a Superligától, illetve a dobogós és Európa Liga helyért is tovább folytatódik a harc.

3F Superliga
3F Superliga.dk

Lássuk a tippajánlókat a következő mérkőzésekre.

FELSŐHÁZ

PÉNTEK 19.00: FC Midtjylland-FC Nordsjaelland

A felsőház első helyezettje és az utolsója találkozik egymással Herningben. Alapesetben hazai győzelemre tippelnénk, de az FCM már bajnok, a vendégek pedig szeretnének feljebb lépni a tabellán. A bajnoknál hiányozni fog sérülés miatt Kristian Riis, Tim Sparv és Gustav Isaksen, kikerült a keretből Paulinho és James, viszont Erik Sviatchenko és Alexander Scholz a két rutinos belső védő visszatér, így ők ismét főszerephez juthatnak.

A vendég FC Nordsjaelland nem így képzelete el a felsőházi szereplést, utolsó négy meccsükön egy pontot szereztek, és gólt sem rúgtak! A héten ráadásul eladták Mohammed Kudust az Ajax Amszterdamnak, ő biztos nem lép pályára a hétvégén, mint ahogy Mumin és Amon sem. Kamaldeen Sulemana a Superliga leggyorsabb játékosa (35,6. km/h) letöltötte az eltiltását, játékára számíthat Flemming Pedersen. Kudus eladása viszont igazán jól jött a klubnak, hiszen a Right To Dream Akademiáról érkezett játékost a hírek szerint 9 millió euróért értékesítettek. Ennek fényében már nem is olyan nagy baj, ha lemaradnak az Európa-Ligás helyről, egy jó játékos eladással még mindig több bevételt tudnak realizálni, mint ha néhány kört mentek volna a nemzetközi kupában…

Tippünk 1X

VASÁRNAP 18.00: Bröndby-Aalborg

A sárga-kék fővárosi csapat a rájátszásban csak az Aalborgtól kapott ki, ha nyernek szinte biztos a negyedik helyük, ami még Európa liga indulást jelenthet. Rosted eltiltását tölti, bizonytalan a pár hete korona vírussal megfertőződött két játékos Mraz és Hedlund szereplése is, Gammelby továbbra is sérült.

A vendég aalborgiak tíz pontot szereztek az utolsó négy mérkőzésükből és csak egy gólt kaptak, mármint a bajnokságban. Csak az fránya elveszített kupadöntő ne lett volna, gondolhatják. Ráadásul ott megsérült a csapat egyértelműen legnagyobb talizmánja Lucas Andersen. A csapatkapitány nem lép pályára, eltiltott nincs, így egy hiányzóval teljesnek mondható a keret, akik készen állnak, hogy elhozzanak legalább egy pontot a fővárosból.

Tippünk: X

20.00: FC Koppenhága-Arhus GF

A mérkőzés a 3F Superliga 34. fordulójának rangadója, annál is inkább, mert a a fővárosi csapathoz a vendégek nagyon közel, két pontra feljöttek, és bejelentkeztek az ezüstéremért. Az FCK Dánia leggazdagabb csapata, nem engedheti meg magának, hogy az csak harmadikként végezzen a bajnokságban. Az utolsó öt mérkőzésen két pontot szereztek ez nagyon kevés! Bjelland, Michael Santos és Viktor Fischer sérültek, Dame N’Doye játéka kérdéses.

A vendégek 1997 óta nem szereztek érmet, megjárták a másodosztályt többször is, ez a szezon már így is több mint amire számítottak. David Nielsen csapata ráadásul nem játszik rossz futballt, ezért veszélyes lehet idegenben is, de most úgy érezzük ez a fővárosi kirándulás nem jár majd ponttal. Bár eltiltott nincs, Mustafa Amini, Zach Duncan, Nicklas Backmann és Gift Links még mindig sérültek.

Tippünk: 1

RÁJÁTSZÁS AZ EURÓPA LIGÁÉRT, VISSZAVÁGÓ

VASÁRNAP

16.00: Odense-Randers

A párharc az Európa ligáért 1-2-ről folytatódik, azaz egy pont már elég a vendégeknek, hogy megmérkőzzenek a Horsenssel. Amióta Jakob Michelsen a hazaiak vezetőedzője igazán a jó mérlegükben a Randers ellen hazai pályán, hét alkalommal hatszor nyertek és egy döntetlent lett. Sérülések hátráltatták a csapatot egész évben, így továbbra is sérült: Sayouba Mandé, Alexander Juel Andersen, Janus Drachmann, Aron Thrandarson és Mart Lieder, eltiltott : Oliver Lund.

A vendég Randersnél három meghatározó játékos is sérült, Marxen, Greve és Thomsen nem játszik, eltiltott nincs. Nehéz dolga lesz a vendégeknek a Fyn szigeten.

Tippünk: 1

OSZTÁLYZÓ A BENTMARADÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

HÉTFŐ

19.00: Lyngby- Hobro

Az első mérkőzésen 2-1-re nyert a Lyngby, és ezzel a Hobro nehéz helyzetbe került. A hazaik kerete teljes, sérülés és eltiltás mentes. A vendégeknél a szezon végén az Odensébe távozó amerikai Emmanuel Sabbi játéka kérdéses combizom húzódás miatt. Mindenki más készen áll a várhatóan nagyon izgalmas mérkőzésre. Szerintünk a Lyngby megtartja elsőosztályú helyét jövőre is.

Tippünk: 1X

33. forduló után a felsőház állása a 3F Superligában.
33. forduló után a felsőház állása a 3F Superligában. Fotó Superliga.dk

A 3F Superliga 33. forduló összefoglalója a honlapunkon itt található.