LABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: revánsra készül az éllovas

Péntektől hétfőig a 17. fordulóval folytatódik dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a 3F Superliga 2019–2020-as szezonja.

PÉNTEK
19.00: Nordsjælland–Randers

A válogatott mérkőzések miatti két hét szünetet követően pénteken a Nordsjælland és Randers csap össze egymással, és a hazaiakat fűtheti a visszavágás vágya. A Nordsjælland ugyanis sorozatban négy veretlen mérkőzés (három győzelem és egy döntetlen) után augusztus 4-én 3-1-es vereséget szenvedett, akkor a Randers már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést.

A hazaiaknál csupán a régóta sérült Jonathan Amon, Godway Donyoh kettősre nem számíthat a szakvezetés.

A Randers legutóbb úgy játszott 3-3-as döntetlent az Aalborggal, hogy nagyon sok hiányzója ellenére kiválóan futballozott. A helyzet most annyival jobb, hogy Patrik Carlgren, Simon Piesinger és André Römer eltiltása lejárt (igaz, Mathias Nielsennek meg ki kell hagynia egy mérkőzést), Erik Marxen és Björn Kopplin felépült, így csupán Saba Lobjanidze hiányzik sérülés miatt.

Tippünk: 1

VASÁRNAP
12.00: SønderjyskE–Lyngby

Súlyos válságot él át a SønderjyskE csapata, amely egy jó rajtot követően már csak a 10. helyen áll, ráadásul a legutóbbi négy mérkőzését nagyon simán elveszítette – kétszer három, kétszer négy gólt kapott. 

Ha valamikor, akkor most megragadhatja az alkalmat, ugyanis az a Lyngby utazik a haderslevi Sydbank Parkba, amely több, mint két év alatt mindössze egy meccset tudott megnyerni idegenben az élvonalban, még idén szeptember 22-én a tökutolsó Silkeborg ellen.

A felek legutóbbi öt, egymás elleni mérkőzésén két döntetlen mellett háromszor a SønderjyskE győzött, a legutóbbi két hazai meccsén egyaránt 1-0-ra, júliusban pedig idegenben 3-0-ra. 

Tippünk: 1, X

14.00: AaB–Horsens

Utolsó két meccsén mindössze egy pontot szerzett, és máris lecsúszott a 7. helyre az Aalborg, amely ezúttal a hazai Portland Parkban a Horsenst fogadja – győzelmi esélyekkel. Főleg azok után, hogy augusztus végén idegenben 5-0-ra gázolt, akkor Lucas Andersen és Patrick Haakon Olsen is duplázni tudott. 

A hazaiaknál nagy veszteség, hogy a szeptember óta sérült Tom van Weert után az U19-es válogatottban Mikkel Kaufmann is kidőlt, azaz elöl lehetek nehézségek.  

A Horsens két hete legyőzte a sereghajtó Silkeborgot, és ugyancsak a 11. helyen áll, de pontszámban messze van az utolsó két helytől. Jó hír, hogy a feröeri Hallur Hansson végre kapott egy olyan sínt, amely lehetővé teszik, hogy a kéztörése ellenére is játszasson.

Tippünk: 1

14.00: Silkeborg–Esbjerg

Igazi alsóházi rangadó helyszíne lesz a JYSK Park, ahol a hét ponttal utolsó helyen álló Silkeborg a 10 pontos, utolsó előtti Esbjerget fogadja. 

A felek az augusztusi meccsen 2-2-re végeztek, és az eddigi teljesítmények alapján valóban közel azonos erősségűek lehetnek. A Silkeborgban a sérült Magnus Mattsson és Milan Massop után Marc Rochester, Frederik Alves Ibsen és Andres Hagelskjær is kidőlt, így Kent Nielsen edzőnek nincs könnyű dolga.

A másik oldalon kollégájának, Lars Olsennek ennyiből könnyebb a dolga, hiszen teljes csapattal készülhet.

Tippünk: X, 1

16.00: FC København –Hobro

Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi kupaszerepléssel járó dupla terhelést nem bírja a sérülésekkel is küszködő FCK, a címvédő legutóbb az első helyen álló Midtjyllandtól kapott ki simán 4-1-re, és immáron hét pont a hátránya.

A második helyet azonban illene megtartania, ehhez kellemes ellenfelet is kap a Hobróban, amely eddig egyszer nyert idegenben, éppen az utolsó Silkeborg otthonában. Az FCK azonban otthon agyon jó, hat győzelem mellett egy Midtjylland elleni 0-0 áll a neve mellett.

Meglepődnénk, ha nem a hazaiak nyernének. 

Tippünk: 1

18.00: AGF–Brøndby

A forduló rangadójáét Aarhusban vívják, ahol a 4. helyen álló, 26 pontos AGF a 16 meccséből 10-et megnyert, legutóbbi öt bajnokiján 15 pontot szerzett Brøndbyt fogadja.

Augusztus 25-én egyszer már történt meglepetés, ugyanis az AGF idegenben 3-0-ra győzött. Nos, most eljöhet a nagy reváns ideje.

A hazaiaknak jól jött a pihenő, Mustafa Amini, Frederik Tingager és Aleksandar Jovanovic is felépült, így David Nielsen edzőnek optimális körülmények között várhatja a vasárnapi meccset. 

A vendégeknél Kasper Fisker, Tobias Børkeeiet, Joel Kabongo és Josip Radosevic sérült, ugyanakkor a góllövőlistát 14 találattal vezető Kamil Wilczek letöltötte az eltiltását.

Tippünk: X, 2

HÉTFŐ
19.00: OB–Midtjylland

Rendkívül meggyőző formát mutat hetek, sőt hónapok óta a Midtjylland csapata, amely szerdán ismét fontos lépésre szánta el magát a szakmai stáb terén.

No nem kell semmi komolyra gondolni: az augusztusban lemondott Kenneth Andersen helyére ideiglenesen előrelépett addigi asszisztens, Brian Priske ugyanis mindenkit meggyőzött kvalitásáról,így a klubvezetés állandó szerződést kötött vele.

Ez azt jelenti, hogy miután az eddigi tíz meccsén 25 pontot szerzett, a vezetés 2023 nyaráigleigazolta. „Nem kétséges, hogy megkaptuk a megfelelő szakembert” – nyilatkozta Svend Graversen, az FC Midtjylland sportmenedzsere.

A csapat hétfőn az Odense vendége lesz, és lesz miért visszavágnia, hiszen szeptember 29-én riválisától szenvedte el eddigi egyetlen bajnoki vereségét az idényben (0-1).

Tippünk: 2, X

[team_standings 3212]