KÉZILABDA

Egy sérülés miatt elúszhat az Odense szezonja

Egy sérülés miatt elúszhat az Odense szezonja

Nagy veszteség érte az Odense női kézilabdacsapatát, ugyanis a vasárnapi, Brest Bretagne otthonában 29-24-re megnyert mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Mette Tranborg, a csapat 23 éves válogatott jobbátlövője.

A védekezésben és a támadásban is kulcsembernek számító 196 centiméter magas átlövő a második félidőben sérült meg, a meccs hátralévő részét a kispadról nézte végig, majd a hét elején elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy a jobb térdében elszakadt a keresztszalag. Ez azt jelenti, hogy 9-10 hónapig nem léphet pályára, ezzel nem csupán a mostani szezonban nem számíthatnak rá, de szinte biztos, hogy a november 30-én kezdődő, Japánban rendezendő világbajnokságon sem lehet ott.

Hihetetlenül sajnálom, ez hatalmas veszteség a csapat számára” – nyilatkozta Jan Pytlick, az Odense edzője. „Nagyon aggódunk érte és sajnáljuk Mettét, mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy támogassuk őt abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a pályára” – tette hozzá Lars Peter Hermansen, az Odense klubigazgatója.

Tranborg hiányát már az első, nélküle megvívott mérkőzésen megérezte a csapat, szerdán ugyanis az addig veretlen listavezető hazai pályán 27-24-re kikapott az Aarhus Unitedtől. Ráadásul szombaton jön a mindent eldöntő csata a København Håndbold ellen otthon, amelyen eldől, hogy melyikük végez az Bajnokok Ligája-középdöntő 1. csoportjának 4. helyén, és folytathatja majd a negyeddöntőben a címvédő Győri Audi ETO KC ellen.

Az átlövő kiesésével az Odense lehet, mindent elveszíthet: a veretlenség már a múlté, a BL-továbbjutás kérdéses, de hiába vezeti a bajnokságot, az aranyéremben sem lehetnek biztos. A dán TV2 szakértője, az olimpiai és Európa-bajnok Trine Nielsen legalábbis úgy nyilatkozott a 3-Meter nevű kézilabdaműsorban, hogy az Odense Tranborg nélkül nem nyeri meg a bajnokságot.

Forrás, foto: tv2sport.dk

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!