KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

A dán játékosok karrierjének mélypontjai pályafutásuk során

Ha egy játékos eléri, hogy bekerüljön egy világeseményre készülő nemzeti csapat keretébe, akkor pályafutása csúcsára ért. A dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand által beválogatott 26 futballista ezt elmondhatja magáról, azonban nem mindenkinek volt olyan könnyű eljutni ide.

Dán labdarúgó-válogatott Ausztria ellen.
Dán labdarúgó-válogatott Ausztria ellen.

A dán labdarúgó-válogatott játékosai közül sokaknak hullámvölgyek, személyes válságok, rossz döntések is kellettek ahhoz, hogy végül eljussanak erre a szintre, ezek a pályafutások pedig erőt adhatnak nekünk, hogy minden mélységből meg lehet találni a kiútat.-írja a dán tipsbladet.dk internetes újság.

A következőkben a 26 játékos karrierjéről, rossz döntéseiről, kudarcairól olvashatunk:
Frederik Ronnow

A kapus tagja volt az U21-es nemzeti csapatnak, illetve az Esbjerg kölcsönjátékosaként az Európa-ligában is pályára léphetett. A teljes 2014-es esztendőt kénytelen volt kihagyni állandó térdproblémái miatt, majd 2015-ben visszatérését követően az AC Horsensben védett.

Jonas Lössl

 A 2011-es U21-es Európa-bajnokságon nem kapott egyetlen perc játéklehetőséget sem, pedig az Atlético Madrid figyelte, ám végül Thibaut Courtoist választották

Kasper Schmeichel

2009-ben távozott a Manchester Citytől, és az angol negyedosztályú Notts Coutryhoz került, ahol szinte semmi pénzt nem tudott keresni, azonban sportszakmailag fontos lépés volt ez a karrierjében.

Andreas Christensen

A Mönchengladbachban két remek szezont húzott le kölcsönben, azonban amikor visszatért a Premier League-ben elvétve jutott szóhoz a Chelsea-ben.

Jannik Vestergaard

Jó indult a profi karrierje a Hoffenheimnél, azonban 2014-ben nem kapott már lehetőséget, így a Werder Bremenhez távozott.

Jens Stryger Larsen

2013-ban nem akart hosszabbítani vele a Brondby, ami nagy port kavart a dán sajtóban is, majd a Nordsjaellandtól igazolt végül külföldre.

Joachim Andersen

2019-ben, amikor a Lyon megvette Dánia történetének legdrágább futballistája lett, de egy jó kezdés után elveszítette helyét a kezdőcsapatba, majd végül több játéklehetőség reményében kölcsönadták a Fulhamnek.

Joakim Mæhle

Rasmus Nissen Kristensen mellett elveszítette helyét az U21-es nemzeti csapatban, majd a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon a padon ült, amit “rettentően irritálónak” nevezett.

Mathias “Zanka” Jorgensen

A PSV Eindhoven utánpótlásában játszott, amikor egy Willem II elleni meccsen piroslapot kapott, mert megverte ellenfelét, majd sörrel is leöntötték a mérkőzés után, amikor a csapatbusz fele ment.

Nicolai Boilesen

Térdhajlító izmával akadtak rendszeresen problémái, amikor az Ajaxnál futballozott, majd 2019 júniusában olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy egy évet kellett várni a visszatérésére.

Simon Kjær

A Sevillaval elváltak útjai két sikeres szezon után, majd gyorsan csapatot kellett találnia, így az Atalantához került, ahol csupán 5 Serie A meccsen lépett pályára egy félszezonban, ezután került az AC Milanhoz.

Anders Christiansen

 Amikor a Genthez szerződött, úgy tűnt, hogy eljött az ő ideje külföldön is (ugyan játszott a Malmöben is), de nem úgy alakult a karrierje, ahogy akarta, 2018-ban fél év után távozott is, mert úgy érezte elvesztegetett egy évet a pályafutásából.

Christian Norgaard

A Lyngbyben mutatkozott be a dán élvonalban, majd a Hamburg utánpótlásába került, de sose mutatkozott be az élvonalban. Két évet játszott az U19-es csapatban, illetve a negyedosztályban a Hamburg II-ben.

Matthias Jensen

Első külföldi kalandja, a Celta Vigonál nem sikerült jóra sérülések, edzői váltások és egyéb okok miatt, majd egy év után távozott is.

Mikkel Damsgaard

2020 szeptemberében jött el élete első külföldi lehetősége, a Sampdoriában azonban nehéz időszakot élt meg, hiszen sokáig nem utazhatott haza Dániában, ráadásul üres lelátók előtt kellett játszania.

Pierre Emile Hojbjerg

2013 őszén sérülten kellett futballiznia, hogy bónuszokat kapjon, amivel édesapja kezeléseit állni tudta.

Thomas Delaney

A 2013/14-es szezonban elveszítette helyét a Koppenhága csapatában, annak ellenére, hogy csapatkapitány volt, sőt Stale Solbakken edző idegességében üvöltve megjegyezte, hogy a “dán bajnokság legrosszabb játékosa”.

Andreas Cornelius

Miután feljutott a Premier League-be a Cardiff City csapata szerződtette Corneliust, amit a klub tulajdonosa, Vincent Tan a pletykák szerint privátban azt mondta az edzőnek, hogy “Bentleyre adtam pénzt, erre Toyotát vettél.”

Andreas Skov Olsen

Gyerekként a csípőjével akadtak gondjai, ami miatt sokat kihagyott, a Nordsjeallandnál pedig attól tartottak, hogy ez hátráltatni fogja a futballban.

Jonas Wind

Bombaformában volt, úgy nézett ki, hogy élete első felnőtt válogatott meghívója is érkezik, azonban keresztszalag-szakadást szenvedett, így 10 hónapra kidőlt.

Kasper Dolberg

Nagyon hirtelen robbant be az Ajaxba és a nemzeti csapatba is, azonban olyan hirtelen vissza is esett a teljesítménye. Kevés gólt szerzett, ráadásul sérülésekkel is bajlódott az Ajaxnál.

Martin Braithwaite

A Middlesbroughban szenvedett, hogy a csapatba kerüljön, ráadásul még a Championshipben, emellett pedig Tony Pullis mesterrel is voltak nézeteltérései.

Robert Skov

A Silkeborg IF-el kétszer is kiesett a dán élvonalból, a második kiesésnél már a klub alapembere volt.

Yussuf Yurary Poulsen

2011/12-ben a kieső Lyngbynél kezdte karrierjét, majd a német a Lipcséhez szerződött.

Kapcsolódó cikk: