KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Fredericia kézilabdacsapatának felháborodott szurkolói közvetlenül a meccs előtt tüntettek

A GOG és a Fredericia csapatainak összecsapására meghirdetett jegyárak megrökönyödést okoztak a vendégcsapat szurkolói körében. A 250 koronás (bő 13000 HUF – a szerk.) ülőhelyet túlzottnak tartja a szurkolói csoport vezetője Anders Holm, írja a TV2 Sport két újságírója Joachim Glenthöj és Cristina Schmidt.

GOG= Sárga és mohó – áll a drapérián. Fotó/Kiemelt kép: TV2 Sport
A HK Ultras tagjai a jegyárak ellen tiltakoztak a GOG elleni meccsük előtt
A szerkesztőség ezirányú (nem meglepő) tapasztalata az, hogy a kereslet határozza meg a kínálatot

„Egy NFH bérlet lent a halál pélóján 1500 dán korona (volt tavaly). Egy sima belépő 125. Egy Ikast bérlet 800 (most 899 lesz), sima belépő 100. Jó, nem ugyanannyian járnak ki, de az Ikast bérletemet meg fogom újítani, még ha bukok is valamennyit rajta, ha meg valaki nem megy ki legalább 13 hazai meccsre Falsteren, annak nem éri meg a bérlet” – a szerző.

A szurkolói csoport a szövetséghez fordul

A Fredericia szurkolói ekképp vélelmezik az esetet:

A HK Ultras felvette a kapcsolatot a kézilabdaliga szövetségével, hogy megtudják a pontos szabályozást a jegyek árképzésére vonatkozóan. A szövetségi vezető Thomas Christensen megerősítette, hogy az egyesületeknek teljes mértékben saját hatókörébe tartozik minden, ami a mérkőzések szervezésével kapcsolatos, beleértve a jegyárakat is.

A GOG elnöke védi a mundért

Nem történt elírás, ezek az árak, mondja Kasper Jörgensen, aki szerint a jegyárakat az előző szezonok tapasztalata alapján határozták meg. Az alapszakaszban ez 175 koronát jelentett, amit a rájátszásban 250-re emeltek.

„A mai meccs az eladások alapján teltházas lesz, szóval nem mindenki van a Fredericia álláspontján. Emiatt úgy gondolom nem hibáztunk.”

Anders Holm-ot is megkérdeztük erről. Úgy tűnik ez valóban a kereslet és kínálat függvénye, mivel az összes belépő elkelt. Valóban ér 250 koronát ez a mérkőzés?

„Ebben egyetértünk, ez a bevételről szól. 300 vagy 330 koronáért is adhatták volna, csak akkor a VIP látogatói és a vezetőség kivételével nem sokan engedhették volna meg maguknak, hogy kilátogassanak, beleértve a mi távolmaradásunkat is.”

Az új csarnok letöri majd az árakat

Jelenleg 1400 főt tudnak fogadni a Gudme-i nézőtéren, de a GOG jövőre birtokba veszi új sportcsarnokát, ahova már meccsenként 3200 szurkolót várnak.

„Igen, ez igaz, emiatt is várjuk már, hogy átadják az új csarnokot, erre január 1-én kerül majd sor. Már előzetesen azt tapasztaltuk, hogy nagy lesz rá a kereslet” – mondja Kasper Jörgensen.

Bejelentett tiltakozás

A HK Ultras szurkolói csoport tagjai hivatalosan is bejelentették, hogy tiltakozni fognak, ez valószínűleg egy a látott képen is szereplő drapériához hasonló koreográfiát jelent majd.

„Jelezni fogjuk, hogy túl magasak az árak és erről aznapra ennyit. Reméljük legközelebb nem lesz ilyen sok” – mondja Anders Holm.

Mindenesetre azok a fredericiaiak, akik mégis vették a fáradságot és kinyitották pénztárcájukat, valószínűleg jól szórakozhattak, mivel a GOG a 13-10-es félidei vezetés ellenére végül 27-29-es vereséget szenvedett az április 12-én lejátszott mérkőzésen.

Szerző: Roland Buzas/ Dániasport.hu

Kapcsolódó tartalom: