EGYÉB

A híres futballisták legfigyelemreméltóbb tetoválásai

Az emberek a testen megjelenő művészetet általában az identitásuk és az ideáljaik megjelenítésére használják. Már csak azért is, mivel ezek az alkotások sok mindent elárulnak viselőjük személyiségről. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a tetoválás a profi játékosok esetében rendkívül elterjedt. Ennek azért is van jelentősége, mivel a hivatásos futballisták fontos munkaeszközének számít a testük, így pedig az azon megjelenő alkotásokat világszerte bemutathatják. Az ma már ténynek számít, hogy nagyon sok futballista rendelkezik tetoválással, amely nagyon jól illeszkedik extravagáns életvitelükhöz. Az online kaszinó vélemények egyik népszerű gyűjtőhelyén, a somagyarkaszino oldalán a szakértők bemutatják a jól ismert foci nyerőgépeket. Itt pedig arról olvashatsz, hogy az ismert futballisták tetoválásainak milyen szimbolikus jelentése van.

Neymar Jr

Neymar számít a világ egyik legjobb focistájának, illetve az egyik legértékesebb játékosnak is. Azt is érdemes tudni róla, hogy összesen 42 tetoválása van. Ezek között megtalálható az édesanyja, az édesapja, a nővére, a fia, illetve még Pókember és Batman képe is. Sőt, néhány szimbólum és szó is helyet kapott az alkotások között. Mivel a focista az egyik legjobb barátjának tekinti a nővérét, így öt tetoválás is emlékeztet rá. Emellett az olyan sikerekre is megemlékezik a tetoválásaival, mint az Olimpia, illetve a Bajnokok Ligája. Neymar tetoválásairól elmondható, hogy az élet tanulságait és a motivációt szimbolizálják.

Lionel Messi

Lionel Messi esetében is elmondható, hogy több tetoválással is rendelkezik. Összesen 17 különböző szimbolikus kép kapott helyet a sztár különböző testrészein. Ezek között megtalálható a fiának a keze, amely egy focilabdát tart, illetve Jézus Krisztus arca is. Egy csókot ábrázoló szimbólummal feleségéről sem feledkezett el, akit a lelki társának tekint. A híres focistát ez a szimbólum emlékezteti rá, amikor egymástól távol vannak. 

Sergio Ramos 

A spanyol labdarúgót a generációja egyik legjobb védő játékosaként tartják számon, és egészen biztosan a világ egyik legjobb focistájaként vonul be a történelembe. Ramos is több tetoválással rendelkezik. Az ujjpercén például egy olyan, hosszabbításban szerzett egyenlítő gólra emlékezik meg, amely segített a Real Madrid számára a La Decima megnyerésében. Sőt, a Bajnokok Ligája mérkőzések dátumait és helyszíneit ábrázoló alkotás is helyet kapott a testén. Természetesen a családjáról sem feledkezett meg, hiszen a szüleiről, a feleségéről is a fiáról is megemlékezik. Ezek mellett a katolikus vallásának köszönhetően Szűz Mária, illetve egy kereszt is szerepel a tetoválásai között. A bal tricepszén egy hexagram kapott helyet egy felhős éjszakai égbolton. Ez az életet, a bölcsességet, a szeretetet, a megértést és a hűséget jelképezi. Emellett a legrosszabb tetoválások címet is megkapta. Ez pedig az ujjaira tetovált piros számoknak köszönheti. A focista 19 éves volt, amikor a spanyol válogatottban debütált, de helyet kapott itt a 35-ös, a 32-es szám is, illetve a 90+, ami a 2014-es BL döntőre utal. 

 David Beckham

David Beckham egészen biztosan sokak számára ismert. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy összesen 55 tetoválása van. Ezek többsége a családjára utal. Található rajta tetoválás a felesége és gyermekei neveivel, illetve beceneveivel. Emellett Beyoncé és Jay Z “álmodj nagyot, légy reális” jelmondata is helyet kapott a testén. Egy alkotásban pedig Jézust neveli három kerub, amelyek a fiait ábrázolják. Amikor elvesztette a nagyapját, akkor a “Man of Sorrows”, azaz a szomorú ember feliratot varratta magára, míg a bal csípőjén egy kínai közmondás olvasható, a következő jelentéssel: “Az élet és a halál előre meghatározott időpontok, a gazdagság és a becsület az égieken múlik.” A bal kulcscsontján a lánya neve, illetve a United mezszáma látható, míg a bal alsó karján felesége képe kapott helyet. 

Zlatan Ibrahimovic

A svéd labdarúgó válogatott ikonikus játékosa szintén rengeteg tetoválással rendelkezik. Ráadásul ezek rendkívül bonyolultak, és jó kidolgozottak. Az biztos, hogy a játékos a két karján megemlékezik a szüleiről, a bal tricepszén pedig egy arab véset található a családnevét jelképezve. Sőt, a gyermekei is helyet kaptak a jobb bicpeszén. A csuklóján pedig az ún. “Ibrahimovic-kód” látható, amely a szüleinek, a testvéreinek, és a gyermekeinek a születési dátumából áll. Máshol a testén a neve találhat meg arabul, illetve egy vörös sárkány is szerepel az alkotások között, míg a hátán egy hal látható. 

Memphis Depay

Memphis Depay saját állítása szerint a “tetoválások királyának” számít, mivel a hátán egy oroszlán található. Ez az erő, a hatalom, a bölcsesség, a bátorság, az önbizalom és a büszkeség szimbóluma. Depay úgy gondolja, hogy tetoválása a szíve erejét szimbolizálja. A világ legjobb futballistái közül neki van a legszembetűnőbb tetoválása.

Thierry Henry

A focista tetoválásait azok a helyek ihlették, ahol karrierje csúcspontját töltötte, azaz London, Spanyolország és New York. A bal alkarján a lánya képe kapott helyet csecsemőként. A bal bicepszén egy angyal és csillagok tetoválása van. A bal belső alkarjára pedig ismét a lánya képe van tetoválva. A bal karján pedig egy nagy Brooklyn tetoválás látható. Emellett az Empire State Building, a Szabadság-szobor és Brookly Bridge is helyet kapott rajta. A sas az erőt, a hatalmat, a bátorságot és a bölcsességet szimbolizálja. Thierry bal karján a New York-i műemlékek iránti szeretetét mutatja. Az Empire State Building tetoválása a bal belső felkarján található, a Szabadság-szobor tetoválása pedig a globális szabadságot jelképezi.